Enkle trekanter


Jeg liker så godt propellmønster. Det jeg ikke liker med det, er trekantene, med sømmen på skrå - stoffet har så lett for å strekke seg.

Det finnes jo trekantpapir beregnet til dette formålet, men jeg hadde ikke noe slikt. Da kom jeg på at det var jo bare å lage selv - skanne og skrive ut i ønsket antall. Det gjorde jeg. Jeg brukte inch-papir (finnes gratis på nettet) og tegnet opp søm- og klippelinjer. Med to ruter ved siden av hverandre, blir det til slutt 4 små ruter, nok til en propell. De to stoffene som skal brukes (grønt og hvitt) legges rette mot rette, med papiret øverst. Fest med nåler og skjær til langs kantene slik at du får en rektangel. 


Sy langs sømlinjene (1/4'' fra klippelinjen, på begge sider). Jeg sydde med stinglengde 1,5. Da er det lett å fjerne papiret etterpå.


Klipp opp til trekanter.


Ta av papiret. Brett opp trekantene og stryk dem, klipp vekk de små hjørnene som danner seg. Ferdig propell, klar til sammensying ;) 

Oppdatering - tips: trekantpapiret finnes gratis på nettet, bl.a. her.


Målene jeg brukte: rutene måler 3 3/8'' hver før sammensying (som på papirmønsteret), og 3'' etter sammensying.

NB: Du kan selvfølgelig tegne flere ruter på arket for å utnytte stoffet best mulig - om du bruker de samme fargekombinasjonene hele veien :)

Kommentarer

sigrid sa…
Nydeleg fint!

God helg klem
reSIRIkulert sa…
Det er ei lita stund sidan eg hadde framme symaskinen, men den må snart fram i lyset att.. Då trur eg jammen eg skal prøva meg på desse trekantane;o)
Ønskjer deg ei fin helg!
Siri
Bodil sa…
Det var jammen ein smart måte. Takk for at du deler :) Kjempeflott veske du har sydd i forrige innlegg og. ynskjer deg ei fin helg :) Klem
Kort og Søm sa…
Så fint stoff du har brukt!
God helg :O)

Populære innlegg