Å gå i ring


I dag var det teppet i stua som ga meg inspirasjon.

Av og til føler jeg at jeg går i ring. At jeg gjentar meg, både i tanker og handlinger. Det tror jeg de fleste opplever fra tid til annen. Det kan gjelde hverdagsproblemer, gamle vaner eller sinnsbevegelser. Men hvordan komme seg ut av denne uendelige spiralen?

Jeg tror på tidens legende virkning. Men hvor ofte forventer vi ikke at ting skal løse seg umiddelbart? Vi ønsker å kunne trykke på en knapp, og vips – så er alle problemene borte. Men så enkelt er det jo ikke. Min erfaring er at ting går seg til, det kan ta dager, måneder, ja kanskje til og med år. Forandringen skjer gradvis, uansett hva det gjelder. Etter hvert vil vi finne en utvei.

Det viktigste er å bevare håpet oppi det hele. Når man går i det samme sporet igjen og igjen, er det lett å gi opp. Men det vi ser i slike perioder, er bare en liten del av det store mønsteret. Løsningene ligger der, men vi trenger tid for å oppdage dem.

På kompliserte ting finnes det selvsagt ingen enkle oppskrifter. Men her er noen forslag på hva du kan gjøre i slike faser:

- Prøv å være tålmodig. Ta tiden til hjelp.
- Snakk med gode venner.
- Oppklar misforståelser der det er mulig. Det er ofte bedre med et negativt svar enn ikke noe svar. Vær samtidig klar over at du ikke kan kreve svar på dine spørsmål.
- Tillat deg selv å føle frustrasjon over at ting ikke blir slik du trodde. Men ikke grav deg helt ned i den.
- Om du tror på Gud, kjenner du også til bønnens muligheter.
- Sett pris på deg selv. Gi deg noen gode opplevelser.
- Beveg deg, gjerne ute i naturen. Det gir overskudd.


Og vær forberedt på at du vil møte flere slike spiraler i løpet av livet. Trøsten er at hver gang du kommer ut av en, har du samlet erfaringer som gir deg et rikere og dypere syn på livet!

Kommentarer

Karina sa…
Veldig bra innlegg! Tror de fleste av oss før eller senere vil møte tøffe ting... Du gir virkelig gode råd som er nyttige å huske på i slike situasjoner.
Sylke sa…
Takk, det er godt å høre :)
Grete sa…
Jeg liker bloggen din :). Kommer nok tilbake hit.
Sylke sa…
Hei Grete, takk for det, så koselig! Jeg ser også regelmessig på bloggen din, du har mange fine tanker der.
bvso sa…
Vakkert og godt skrevet! Man kan virkelig få god hjelp i det du har skrevet!

Populære innlegg