Positiv tenkningDu kjenner sikkert eksemplet med vannglasset: Er det halvfullt eller halvtomt? Vi velger i stor grad selv hvordan vi ser verden. Vi kan tolke den positivt eller negativt. Mye er opp til oss. Men ikke alt.
Sterke opplevelser kan gjøre det vanskelig å tenke positivt. Vi kan bli kraftløse. Motløse. Da er det viktig at vi ikke blir avfeid av andre med enkle sannheter: Det ordner seg nok. Tenk på dem som har det verre enn deg. Eller: Ta deg sammen.
I slike perioder kan vi føle oss ensomme.
Det må være lov å kjenne på negative følelser. Gråte ut, være lei seg. Sørge over noe som ikke ble slik du hadde tenkt. La det ta den tiden det trenger. Kanskje må du leve med både negative og positive tanker for en stund. Men etter hvert begynner det gode å ta overhånd. Du ser ting i et nytt lys. Nettopp fordi du har kjent på det negative og har kommet forbi det.
Livet er ikke bare idyllisk. Men det er godt å være til. Med både dybder og høyder.Kommentarer

BV sa…
Blir aldri trett av å lese det du skriver, for det gir alltid en liten aha-opplevelse. Fortsett!
Hilsen meg som var på tur i høstskogen idag og som gjerne vil skrive blogg, men som ikke har armer nok og som skal til med bok nr. 8! Hkølsetm! (Du løser vel det ordet?)
Sylke sa…
Luringen :) Ja, jeg løste ordet (og gir deg en tilsvarende tilbake...).
Så koselig at du får små aha-opplevelser. Jeg liker å tenke og sette ord på ting, det vet du ;) Lykke til med skrivingen, du er flink!
lime sa…
Gode ord og flotte bilder :) Gler meg til å lese meir, sjå fleire bilde og bli kjent med deg - både gjennom blog og jobb. Håper du får ei fin veke!
Kloke ord til ettertanke! Bildene dine er flotte også! Ha en god dag! :)
Grete sa…
Ja, livet er ikke bare bare, men det er godt å leve likevel. Tror det er viktig å ikke leve med en forestilling om at alt skal være perfekt. Liker det du skriver. Det er en god ro over det, på en måte, hvis du skjønner hva jeg mener :)
Sylke sa…
Takk for hyggelige kommentarer :)
Hei! Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min:) Så mange flotte bidler du tar. Jeg likte veldig godt de med vanndråper. Det med kvister og vanndråper falt veldig i smak:)
Ha en fin dag!

Populære innlegg