Sprenge grenser


I dag fikk jeg litt ”lysterapi”: i svømmehallen. Bassenget var tomt, så jeg fikk svømme helt alene. Deilig å være omgitt av beroligende lyseblå farger og bølgemønstre i vannet. Svømming er meditativt. Kroppen finner sin egen rytme i myke bevegelser. Alle stressende tanker forsvinner mens jeg puster rolig ut under vann, og inn igjen over vann. Jeg har kontroll der jeg glir gjennom vannet, uten redsel for dypet, fram og tilbake, med åpne øyne.

Slik har det ikke alltid vært.

Når du opplever å bli kastet uti vannet som barn uten å kunne svømme, blir du som regel ikke fortrolig med vannet. Redselen fester seg og blir en hindring.Jeg lærte å svømme som barn, til tross for en skremmende opplevelse. Men jeg har aldri likt å ha hodet under vann.

Helt til for noen år siden. Da bestemte jeg meg for å bli med til svømmehallen og prøve på nytt. Det ble fort klart for meg at jeg var nødt til å svømme med hodet under vann for å skåne nakken. Jeg bestemte meg for å lære denne teknikken.

Jeg husker mine første forsøk: følelsen av å drukne hver gang hodet kom under vann. Jeg fikk ofte hosteanfall, en liten dråpe var nok. Øynene holdt jeg lukket. Hver fullført bane var en seier.

I starten svømte jeg nesten daglig for å venne meg til vannet. Og sakte, sakte gikk det framover. Jeg ble mindre redd for hver gang.Jeg spurte folk som var gode svømmere om råd vedrørende svømmebriller, pusteteknikk og hvordan jeg skulle snu i bassenget. Og så var det bare å prøve det ut. Lytte til kroppen og musklene.

I dag var det en som sa til meg: Jeg misunner deg teknikken din. Du er så flink til å svømme… Da fortalte jeg henne om at jeg tidligere hadde vært redd for vannet. Og at hun også kunne klare å svømme slik jeg gjør nå.Av og til er det tid for å utvide egne grenser. Det er ikke gjort over natta, og det trengs en god del stahet. Men gevinsten blir til gjengjeld utrolig stor!

Etter fullført svømmetrening slapper jeg gjerne av i varmtvannsbassenget. Jeg legger meg på ryggen og flyter, fullstendig avslappet, og tenker: dette har jeg oppnådd, det kan ingen ta fra meg.

Og jeg blir så glad…Kommentarer

Kate sa…
Så bra!
Det man gir kjærlighet gror er evig sant!
Deilig å ha bassenget helt alene også.
Jeg har også opplevd det etpar ganger.
Det er så stille og avstressende.
Og den deilige følelsen med vannet son stryker kroppen.
Jeg jobber i skolen og har svømming både mandag og tirsdag. Før kunne jeg ikke fordra det, nå elsker jeg det, men jeg er ikke noe flink med beintakene, men det kan kanskje øves inn?
Klem
Det høres ut som svømming er blitt en fin opplevelse for deg nå. Så deilig å ha bassenget for seg selv, stor forskjell på det og et fullt basseng. Det er ikke fullt så meditativt. Ha en fin lørdag! :)
Heidi sa…
Så mange flotte bilder det var her!!! Og så fantastisk at du tar tak i redselen, og sakte men sikkert overkommer den. Forferdelig at du har fått et slikt traume med vann.

Tusen takk for koselige hilsner hos meg, det setter jeg pris på. Kjekt at du la igjen noen ord slik at jeg fant deg. Ha en flott lørdagskveld videre. Heidi:)
Grete sa…
Kjempefin post. Til ettertanke og inspirasjon. Kan jo overføres til andre områder av livet dette. De fleste har vel noe de er redde for.
Å så fint innlegg! Tankevekkende og viktig. Så flott at du har bekjempet en stor frykt! Fargene på bildene var også utrolig vakre. Som du skriver beroligende og vakre.
Nostalgia sa…
Så flott innlegg ! Godt å høre at det som tidligere var negativt har blitt snudd til noe så positivt for deg :-)

Ønsker deg en fiiin søndag !
Klem, Nostalgia
annegrete sa…
Å, det var fint å lese! Ei stund tilbake i tid ser jeg, men så vakkert å 'lese' staheten og stoltheten din...ble helt rørt jeg. Så flink du er til å hjelpe deg selv, der har jeg noe å lære skjønner jeg. Nå motiverte du meg!
Klem:)

Populære innlegg