Ferdig til jul?


Er du ferdig til jul? Det er mange som har spurt meg om akkurat det. Jeg vet aldri riktig hva jeg skal svare – for det blir jo jul, uansett hvor mye vi stresser, vasker og pynter! Det er ikke forventningene og julestemningen som er det viktigste, men julens budskap om barnet som ble født.

Vi er forskjellige. For noen er pyntingen viktigere enn for andre. Mange prøver å gjenskape gode opplevelser fra barndommen. Men det kan bli for mye glitter og stas, og for lite mening bak. Julefeiringen bør ikke bli en fasade, et tomt skall.

Uavhengig av hva vi måtte mene, finnes det ingen oppskrift på hvordan julen skal feires. Ikke la den bli et pliktløp. Gjør ting på din måte! Følg tradisjonen dersom du liker det, eller finn på noe helt annet. Det betyr ingenting om folk ikke forstår at du velger en helt vanlig middagsrett istedenfor ribbe eller pinnekjøtt. Kanskje sender du ingen julekort – eller bare noen få. Det skal heller ikke være noe gavepress. Dette bestemmer du selv.

Noen feirer med familien, andre alene. De fleste ønsker nok helst å feire sammen med andre, men det blir ikke alltid slik, og da kan det være et savn. Andre igjen ønsker faktisk å være alene i julen, og bli respektert for denne avgjørelsen.

Dessverre er det alltid noen som har det tungt i julen. Er du blant dem, ønsker jeg deg styrke til å komme forbi denne vanskelige tiden. Jeg håper du kan få hjelp på veien, kanskje en god samtale som lyser opp dagene.

Til alle dere som leser bloggen min: Ha en riktig god jul! Enten dere jobber eller har fri, feirer etter gammel tradisjon eller helt utradisjonelt – jeg ønsker dere julefred!

Til slutt noen bilder fra gårsdagens lille spasertur i skogen. Som vanlig har jeg satt noen ord til bildene. Kanskje kan du fornemme at skuldrene senker seg.
Snødekte trær
omgir meg

Jeg går
midt i en drømTrærne danner et tak
over meg

og minner meg om
at jeg er beskyttet
elsket

av en
som er større enn megJeg er ikke
alene

Sylke FeldhusenHa en velsignet julehøytid!

Kommentarer

Takk for hyggelige kommentarer inne hos meg. Et vakkert innlegg du har i dag;) Julen er nok både god og vanskelig for oss, det verste er kanskje forventningen om at ting skal være på et bestemt vis- selv så må jeg ha pinnekjøtt- det er min julegreie- og mannen min må lage sin plumpudding;) Håper julen din blir god!
Takk for koselig kommentar hos meg, det er alltid så hyggelig når du er innom!

Fint innlegg til ettertanke. Det er ikke bare bare med jul det er sikkert og du får sagt det veldig bra.

Jeg er blitt vant til å feire jula både med forskjellige mennesker og på forskjellige steder. Så jeg har ingen bestemte ting som må være "riktige" for at det skal bli jul. Det viktigste er at vi har det hyggelig sammen.

Håper du får en fin og fredelig jul Sylke! Klem Vibeke :)
Så fint innlegg! For mange er nok julen en vanskelig tid dessverre....

Håper du får en fin julefeiring fylt av glede!

Tusen takk for alle de skjønne kommentarene du legger igjen hos meg - det varmer virkelig:-)

Klem
Tant Grön sa…
Vilka underbara vinterbilder du tagit! Här har det snöat i 2 dygn så det blir en vit jul för mig med. Jag hopppas du också får en god jul och ett gott nytt år!
Vakre bilder og fine ord!
For mange har nok julen blitt et pliktløp, eller forventningene er så mange og så store at det er umulig å innfri. Spesielt ser det ut til at mange kvinner lar julen ta helt overhånd. Jeg synes best om den enkle julen. Gaver og staffasje er ikke så viktig, men noen av de gamle tradisjonene er det hyggelig å holde ved like - som amaryllis på kjøkkenet, granbar på trappa og lys på gravene julaften. Ønsker deg en fin og fredelig jul!
Hei Sylke!
Tusen takk for fin kommentar hos meg, det var en god oppmuntring i en tung tid!

Du skriver bra om de viktige ting i livet - fortsett slik!

Ha en fin jul på din måte.

Klem,Ingvild
Hej Sylke.
Jeg elsker dine vidunderlige billeder.De er så stemningsfulde.
Rigtig glædelig og velsignet jul til dig og familien, samt et godt og lykkebringende nytår 2010.
Jette
Hanne sa…
Riktig god jul til deg også, og takk for kloke ord, til ettertakne.
Timotei sa…
Tusen takk for et tankevekkende innlegg! Vi har nok litt lett for å bli med i dragsuget når det skal ordnes i stand til jul. Noen ganger må en tenke selv og stole på egne avgjørelser.

Nydelige, nydelige vinterbilder du har tatt!

Ønsker deg og dine en riktig GOD JUL!
Bodil sa…
Så vakker julekrybbe du har laga, og så fint innlegg til ettertanke. Ønskjer deg ei fin jul :)
Solveig sa…
Nydelige bilder og kloke ord som er verdt å ta inn over seg. Å bli ferdige er vel ikke noe mål i seg selv , det er viktig å være underveis. Fanrastisk flott julekrybbe du har. En riktig god jul til deg !

Populære innlegg