Fimohus del 2


Og her er del 2 av fimohuset mitt. Del 1 finner du i forrige innlegg.

Det første rommet er ungdomsrommet. Det var slik rommet mitt så ut da jeg bodde hjemme hos mine foreldre. Det var en skråvegg bak senga, og både skap og seng var bygd passende til rommet, av faren min. Foran senga var det en gardin. Den var sydd av min mor som laget både klær og andre ting til oss.

Til venstre står skrivebordet med litt utstyr. På skapet bak skrivebordet henger en settekasse med diverse småting oppi. Og overalt henger det bilder.

I senga ligger en rull som sengetøyet kunne gjemmes i, og hele senga forvandles til en sofa. Originalen var sydd av min mor. Jeg husker faktisk hvordan vi gikk på jakt etter glidelåser vi kunne kjøpe i metervis...

Det neste rommet med møbler i blått er et soverom. Husker ikke hvem det var tiltenkt i fantasien min. Både seng, nattbord og skap er preget av bondestilen, det ligger en rye på gulvet, og et bilde henger på veggen.Her kan du se det litt mer ovenfra, så du får et glimt av sengetøyet.Og enda et soverom, med litt mer utstyr. Det var kanskje foreldresoverommet? Husker ikke, for det var noe jeg fant på selv, det var ikke laget etter et virkelig forbilde.
Det er to senger - under den ene står det en nattpotte (for sikkerhets skyld). I midten finnes det et nattbord med lampe, og på vegghylla en bibel, flere andre bøker og en vekkerklokke. Så et bilde igjen, og et vindu med gardiner.De øverste rommene ble alle laget av meg, slik jeg tidligere har nevnt. Det nederste rommet derimot er det eneste i huset som ikke er laget av meg. Jeg viser det likevel fram, fordi det var min mormor som laget det. Hun likte fyrstikkeske-rommene mine og ville så gjerne også lage et. Da viste jeg henne hvordan det gikk, og dette ble resultatet. (Hun har vist meg mye annet, for eksempel hvordan jeg kunne lage min egen Waldorf-dukke, male med olje og andre ting.)

Det var dagens rundgang, mer kommer!


Kommentarer

Ja, det er litt av et hus du har laget! Du verden! Veldig innholdsrikt - og detaljert. Kjempegøy å se, og jeg er stadig like imponert!

Klem
Helt imponert over all arbeidet du har lagt ned i fimo - huset ditt!

Kjempeflott - og så gøy at du har tatt vare på det!

Klem, I
Tino sa…
Jeg er virkelig imponert over hva du har laget.
Så utrolig mye detaljer du har med. Dette må jo ha tatt utrolig lang tid.
Så morsomt minne å ta vare på.

Ønsker deg en fin uke! Klem Tino :)
Torilpia sa…
Så flott .. tenk å lage alt dette selv .. artig med sånn fimo-leire ser det ut til :o) Du har tydeligvis vært veldig kreativ hele livet :o)

Mange fine innlegg her nå. Har lest igjennom det meste tror jeg - og kommentert på noe.

Tusen takk for julehilsen inne hos meg. Ønsker deg og dine et godt nytt år - stor klem fra meg :o)
Godt nytt år Sylke! Jeg gleder meg til å følge bloggen din i 2010 også! Litt av en tålmodighet du hadde for 30 år siden, masse flotte detaljer i alle rom! Morsomt å ta vare på sånne ting! Ha en fin dag! :)
Hei og godt nytt år til deg :)
Så artig at du laget hele huset i fimoleire! Litt av en jobb, men så utrolig gøy det må være å se på det i dag. Fine minner!
Solveig sa…
godt nytt år, min venn! Nå sitter jeg her med hakeslepp og er helt imponert over alle detaljene du har klart i få inn i en fyrstikkeske! Så flott at du har tatt vare på det-det ligger jo en hel historie her! Veldig kjekt å se og lese hva du har skrevet til :o)
hHa en flott dag!
Klem fra Solveig
Karina sa…
Skal si du er kreativ! Utrolig kjekt å se og lese forklaringene fra hvert rom...
Litt av et hus- også i fyrstikkesker- helt utrolig!! Du er virkelig tålmodig- også må det være et fint minne å ha også;) SÅ mange flotte- bittesmå detaljer som var med...wow!!
Ønsker deg en fin kveld!
anettspalett sa…
Takk for hyggelig kommentar hos meg. Ja, nå er det vann i krana, og masse mat i huset:)
Så fine scener du lager Spennende å følge med videre:)

Anett:)

Populære innlegg