Livskvalitet


Ser du hvordan gjerdet skjærer seg inn i treet? Gjerdet har stått der så lenge at treet lukker seg rundt det. Nå hører de to sammen.

Livet er sårbart. Vi ønsker oss alle et godt liv, men de fleste har et eller annet å stri med. Noen bærer på en sorg, andre lever med smerter. Det kan være så mange ting. Men det synes ikke alltid utenpå.Enkelte tror at man må være hundre prosent frisk for å ha et godt liv. De kan ikke forestille seg hvordan det er å måtte leve med smerter. Men det er faktisk en stor del av befolkningen som lider av et eller annet. Smerten blir en del av hverdagen.Vi må lære å lytte til hverandre. Både den syke og den friske. Når er det tid for å fortelle hverandre hvordan vi har det? Kanskje bør vi få lov til å klage litt av og til, få ut de vonde tankene og følelsene? Andre ganger derimot må vi ta oss selv i nakken for å komme videre. Ellers kan vi lett falle ned i et mørkt hull vi ikke kommer ut av.Forresten, hvem er egentlig frisk og hvem er syk? Tenk litt over det… Det er ikke alltid den såkalte friske som har det best. Livskvalitet kan være så mangt.

Tenk på mulighetene. Igjen og igjen. Det er flere enn du tror. Selv om hverdagen kan føles uoverkommelig av og til.

Det handler om livskvalitet…Kommentarer

reSIRIkulert sa…
Fine ord til ettertanke.
Ynskjer deg og dine ei fin, komande helg!
Siri
Nydelige ord!

Jeg er vernepleier og arbeider med mennesker som har kroniske plager på ett eller annet vis,( som oftest svært alvorlige plager) og der livet noen ganger kan virke håpløst og svart!

En av mine viktigste oppgaver slik jeg ser det, er å prøve å hjelpe dem til å finne lyspunktene i deres liv og se mulighetene og ikke begrensingene! Alle har mange muligheter - uansett! Men, man må av og til lete for å finne dem...

Du skriver svært bra om livet og det som betyr noe - og tar de flotteste bilder!

Takk for at du er du!
Klem, I
anettspalett sa…
Å, det var nydelig skrevet, og utrolig vakre bilder:)

Det du skrev traff meg veldig:)

Klem fra Anett:)
I dag har vi besøkt en dame som fikk hjerneslag for noen år siden- og som sitter i rullestol- har afasi og kan bare bruke en arm litt- men hun viste oss noen vakre duker som hun hadde laget ved hjelp av ulike stempler- og faktisk så hadde hun fått til å brodere litt også- det er imponerende. Hun formidler at hun av og til tenker- hvorfor ble det slik--men så sier hun også- at -ja det er nå bare slik livet er nå- og etter alt vi har opplevd så har jeg lært at livskvalitet slett ikke handler om hvem som er frisk- men om hvem som vet å sette pris på det livet de faktisk har - her og nå- det er jo ingen av oss som vet hva som ligger foran..det å kunne være kreativ å skape noe- stort- eller lite- det hjelper i alle fall meg;) Ønsker deg en fin helg- og takk for dine kloke betraktninger!
Så sant. Det var kloke ord. Og vakre bilder.
Sykdom og smerte kan ofte stenge noen dører i livet - men så åpner det seg andre. Og man kan bli veldig overrasket.

Uansett - i dag har det snødd diamanter utenfor vinduet mitt, og hvem kan vel være ulykkelig da??!!
Ha en finfin helg!
Lokki sa…
Så flott du har det her på bloggen din!
Lysstreif, en fantastisk tittel, og du sender jo ut lyssteif både iform av ord og bilder!
Nydelig, så nydelig!
Ønsker deg en gnistrende flott januarhelg ❥
Klem fra Lokki
Akkuat dette med livskvalitet har jeg gått og tenkt på de siste dagene i forbindelse med årsskiftet. Derfor var det fint å komme innom hos deg og lese litt mer om akkurat det! Nydelige vinterbilder! Ha en fin fredag Sylke! :)
Det var neon flotte, sterke og meningsfylte ord! Illustrert med noen fantastisk flotte bilder... ikke bare er de flotte, de passet så fint som illustrajon til teksten... :O)

Er du en filosof? Helt seriøst. Ihvertefall er du veldig flink med ord og betrakninger.

Sender deg noen varme tanker, alle trenger det i disse kalde dagene.

klem
Nok et velskrevet og flott innlegg fra deg - tror du traff mange med de linjene der! Nydelige bilder du har tatt og!

Det hadde selvfølgelig vært veldig hyggelig å møtes en gang - det må vi jo klare å få til:-)

Og er helt enig i at ett innlegg pr dag er mye. Skjønner godt at du vil trappe ned litt. Blogging er tidkrevende - men gøy!

Ønsker deg en riktig god helg!

Klem
Tino sa…
Nok et flott innlegg til ettertanke.
Jeg har selv flere kroniske sykdommer som ikke synes utenpå.
Men det er vel først etter at jeg ble syk at jeg lærte meg å sette pris på de små tingene i livet og å virkelig nyte det.

Ønsker deg en fin helg. Klem :)
Solveig sa…
Det er alltid en sånn fin dybde i det du skriver. Ord som jeg bærer med meg, som jeg kan kjenne meg igjen i:o) Tror du treffer de fleste av oss. Det er en fin egenskap-godt å ha funnet deg:o)
Og så tar du så flotte talende bilder. Kjempekjekt for en fotointressert som meg:o)
Ønsker deg en vidunderlig helg, min venn.
Klem fra Solveig
Torilpia sa…
Veldig bra innlegg. Livskvalitet er noe annet enn bare å være "frisk". Man kan ikke alltid se på andre hvordan de har det. Noen ler uten å ha det bra (fysisk eller psykisk) - andre klager og gråter uten noen "skikkelige" årsaker. Uansett - vi er forskjellige og alle reagerer forskjellig og takler ting og smerte forskjellig.
Jeg kjenner jeg blir veldig provosert når jeg ser på debattprogrammer som det på nrk i går kveld. De diskuterer helse og gjør det hele om til statistikk. I tillegg legger de skylden på de syke arbeidstakerne og sier de har dårlig arbeidsmoral ... knurr ..

Nei .. nå vil jeg se nytt på nytt så jeg ikke er i gang igjen .. hehe .. Ha ei fortsatt flott helg!

Klem :o)
Tant Grön sa…
Trevlig helg till dig också!
Karina sa…
Klarer ikke å skrive så mye nå. Var på andre behandling inne på Muma i går, og ligger ganske utslått i dag. Men det var så godt å lese tankene dine og se de flotte bildene som symboliserer så mye av teksten din. Du har virkelig et talent for dette, Sylke! Gullkornene kommer jo på rekke og rad...pass bare på så bloggingen ikke blir stress, men et positivt avbrekk i hverdagen. Gleder meg til ditt neste innlegg!! :)

God klem fra meg!

Populære innlegg