Vondt?Kroppen er et sårbart instrument. Dette skinner også mer eller mindre gjennom i de forskjellige bloggene. De som sliter med noe, merker gjerne at andre også gjør det, selv om det ofte ligger litt gjemt mellom linjene.
Det er ingen hemmelighet at smerter er en del av hverdagen også hos meg, men jeg ønsker ikke noe fokus på det i bloggen min. Likevel vil det prege tankene jeg gir uttrykk for. Men uansett om jeg har en god eller dårlig dag, prøver jeg å fokusere på det gode.
Ved å tenke positivt og legge opp til en mest mulig strukturert hverdag, takler jeg både arbeid og fritid bedre. Det å legge inn regelmessige treningsøkter, har gjort meg sterkere.
Det har tatt meg tid for å komme dit jeg er nå. Jeg har fått praktisk hjelp, sett og hørt hvordan andre takler sykdom og smerter, og samlet egne erfaringer i årenes løp. Jeg blir nok aldri utlært. Men nå lytter jeg mer til kroppens signaler enn til andres råd. For det er jeg som kjenner kroppen min best. Jeg må finne min egen balanse mellom aktivitet og hvile. Hva gir meg energi? Og hva gjør meg dårlig?
Jeg har tidligere skrevet et innlegg om livskvalitet og mulighetene som finnes til tross for hindringer.

Dagen er din, bruk den!

(Også disse bildene av himmelen er tatt hjemmefra, bortsett fra det tredje bildet.)

Kommentarer

Så bra at du har funnet din måte å takle takle sykdom og vonde dager på. Og klart det hjelper å fokusere på det positive, selv om det helt sikkert er vanskelig mange ganger. Det at du er flink til å lytte til kroppens signaler, og roe ned når det trengs, er sikkert også til god hjelp.

Håper de gode dagene er i overtall:-)

Klem
Heisann, og takk for koselig hilsen hos meg! Tror mormor brukte "litt" tid på teppe ja, og det gjør det ekstra hyggelig å bruke det...

Du tenker veldig riktig. Når kroppen og verden går i mot en, er det viktig å tenke på det som tross alt er godt og fint.
For meg er det interiør, naturen, kunst, en kaffe sammen med gode venner osv...
Det er absolutt ingen andre enn du som kjenner hvordan du trenger det. Velmenende råd kan man lytte til hvis de har noe for seg...Det er de så absolutt ikke alltid.

Jeg valgte å si opp en lederstilling og jobbe i redusert stilling på gulvet... Mange som lurte på om det hadde klikket helt for meg da. Tenk på pensjonen og lønnen din. Vel, jeg vil ha et godt liv ikke bare ett der jeg eksisterer. For meg innebærer det bruke mindre tid på kariere, men desto mer fokus på faget og fritiden min...

Ps. Som vanlig helt fabelaktige bilder,
klem,I
Frk. Maya sa…
Så fint at du har funnet en måte å leve med sykdom på, det er ikke alle som klarer det. Jeg tror mange trenger å lytte mer til seg selv, uten å nødvendigvis være syk også. Alt skal gå så fort og vi skal klare så mye og rekke over så mye. Det er et godt instrument å ha når man først har klart å knekke koden:)

Og du er en meget alsidig dame får jeg si, illustrert en bok også. Så morsomt:D Fine tegninger:)

Maya
igi sa…
Tusen takk for hyggelig kommentar inne hos meg! Imponerende mange fine oppskrifter du har laget, må nok prøve meg på noen av di..

Ha en fin kveld!
Igi
Anne Britt sa…
Det er så riktig det du skriver her. Å tenke positivt hjelper for det meste. Å fokusere på alle mulighetene er også viktig. Det finnes ingen begrensninger, bare muligheter, heter det, og det tror jeg på (nesten bestandig) Ha en fin kveld, og takk for at jeg får følge denne bloggen!
Det er som du skriver - man må fokusere på det positive! Det er det som gjør hele forskjellen. Veldig mange har et eller annet å bale med, og det er lett å se at de som tenker positivt, har en bedre livskvalitet. Og den jobben må man som regel gjøre selv. Det tar ofte tid og krefter, men det er verdt det. En eldre dame sa til meg en gang - at du kan leve livet leende eller gråtende, det er ditt valg, men du har bare ett liv. Da jeg ble syk, ble jeg først trist og lei, men etter en rask hoderegning fant jeg ut at over halve livet gjensto (statistisk sett), og det skulle jeg sannelig gjøre det beste ut av! Og her i bloggeland er det mange likesinnede - og så utrolig mange utrolig positive mennesker, det er helt fantastisk, og veldig inspirerende.
Hver dag, nye sjanser, sier nå jeg! Ha en fin kveld!
Torilpia sa…
Har tenkt mye på dette i det siste. Hvordan skal jeg "bli frisk" og hva vil jeg egentlig med livet mitt??? Men å være positiv er vel nøkkelen til det meste.

Smertemestring er en fin ting å kunne - i tillegg til å kontrollere tankene når de spinner avgårde i negativ retning. Er man sliten og har det vondt - er det mye lettere å gå i den "fellen".

Et flott innlegg - som vanlig - og nydelige himmelbilder.

Ha en super onsdag - klem til deg!
Laila -Karin sa…
Først takk for kommentaren hos meg. Det er så flott å se hvordan man slutter opp om hveandre her.
Jeg er så enig med deg. Jeg har heldigvis alti hatt en positiv innstilling , og jeg finner alti noe å glede meg over vær dag.
Jeg er gjerne ikke så flink til å ta hensyn til meg selv men det skal jeg bli.
Ha en fortsatt fin kveld
Klem
Så godt at du har funnet en måte å takle hverdagen på! En positiv innstilling er viktig også det å lytte til kroppen! Det holder jeg på å lære, har vært lite flink til det tidligere.

Jeg tror også veldig på en strukturert hverdag, rutiner hjelper meg. Da bruker jeg mindre energi. Håper du har flest gode dager Sylke! Nydelige bilder! :)
Jeg tror du har gjort mange kloke valg for å takle smertene...og de fleste av oss vil vel oppleve perioder med dårlig helse. Jeg har i alle fall lært at dårlig helse ikke trenger å bety dårlig livskvalitet- og omvendt. Det er viktig å finne det som gir overskudd- glede- og inspirasjon..og musikken er sikkert en slik kilde for deg. Nydelige bilder;) ønsker deg ei fin uke videre!!
Lokki sa…
Kjære Sylke!
Du balanserer det hele med en skjønnhet!
Det er noe med helheten hos deg, du er en fantastisk dyktig formidler!
Jeg synes du er tapper, en hverdagshelt som evner å se etter gledene.
Ønsker deg en strålende dag!
Klem Lokki
Smykkas sa…
Du er et klokt menneske. Selv har jeg lært at kroppen er det fineste instrumentet vi har, og mye kan unngås hvis vi er flinke til å ta signalene.

Stemningsfulle og gripende bilder.

Det er alltid fint å titte innom bloggen din.

Klem
anettspalett sa…
Nydelige bilder og vakker tekst :)
Utrolig viktig og lytte til seg selv!
Du er flink som har funnet din måte å få balanse i hverdagen på:)

Klem fra Anett:)

Populære innlegg