Personlig seierMens OL pågikk, har jeg hatt mine egne små seire innen skigåing. Heldigvis slapp jeg å gå på tid og konkurrere med andre. Hvis du har lest dette innlegget, vet du at jeg er nokså fersk når det gjelder å gå på ski. Men jeg stolte på at jeg var i stand til å lære noe nytt – slik jeg lærte meg å svømme bedre.

Denne vinteren har jeg derfor trent meg gradvis opp på ski. I starten hadde jeg problemer med å svinge og bremse, og måtte øve opp balansen. Siden den første snøen kom, gikk jeg regelmessig i skogen der det ikke var oppkjørte løyper. Den siste tiden har jeg nå brukt til å prøve meg på større utfordringer. Sammen med min kjære har jeg oppsøkt flere nye steder som har gitt oss begge nye og positive skiopplevelser.
Og nå har jeg endelig klart å gå en løype jeg ikke trodde jeg ville klare. Det ble en kjempefin tur, og jeg er så glad for at jeg gjennomførte den! Det må også sies at jeg sliter med mye vondt i kroppen. Jeg er aldri smertefri, og stivner når jeg er i ro. Når jeg står opp om morgenen, er det alltid tungt, og jeg må myke opp kroppen gradvis. Men jeg har lært at jeg ikke må gi opp, selv om det krever mye av meg. Når jeg trener, medfører det som regel en del ekstra smerte. Men samtidig styrker det kroppen min. Opplevelsen av mestring og det å være ute i naturen betyr enormt mye både for kropp og sjel. For meg har det blitt viktig å utfordre meg selv og mine egne grenser.

Denne turen var en slik milepæl.Bildene er tatt ved Grønnkjær Skisenter (Telemark).

Kommentarer

reSIRIkulert sa…
Gratulera med seieren!
Det er jo eit ordtak som seier: Med vondt skal vondt fordrivast.. Men ein kan vel trygt gjer det om til; Med smerte skal smerten fordrivast..
Du er god som held det gåande i kvardagen, med å vera aktiv.
Ynskjer deg ei fin helg.
Siri
Anne Britt sa…
Flott å lese dette! Man kan alltid ta nye utfordringer og tøye grenser. Som du sier handler det om mestring og glede ved det."Den som blir stående på et ben, kommer seg ikke videre"..
Så godt å høre at du har sånne fine seire! Det er sånne små eller store gleder som gjør hverdagen lettere å takle. Vi må jo alle lære oss å mestre hverdagen trass i alle utfordringer.

Trist å høre at du sliter så mye med smerter, men det virker tross alt som du har lært å mestre det ganske bra.

Ønsker deg en riktig god skihelg! Klem Vibeke :)
Smykkas sa…
Du er jammen flink på dette feltet også. Kan ikke være greit med en kropp som krever så mye før den fungerer.

Gratulerer med skituren du klarte. Flott levert.

Senere i kveld skal jeg lese siste del av OL-historien.

Ha en fortsatt fin kveld.
Så bra! Grattis med seieren, så flink du har vært!

Det handler om å leve livet til det fulle og ikke se på begrensningene sine men mulighetene og det er du flink til! Går også og kjenner på mye smerter og er under utredning akkurat nå! Er litt spent på utfallet, men tenker at det ikke har noe større betyding. Vondt har man - uansett hva det kalles - og man må finne den beste måten å leve med det!

Ha en strålende fin helg,
Stor klem...
Å vinne over seg selv, er vel den største seieren. Så flink du er som står på, og ikke gir opp. Beundringsverdig:-)

Klem
Lokki sa…
Gratulerer med gjenomført strabasiøs skitur! Så flink du er!!
Det er viktig den balansegangen med å trene og holde kroppen så sterk som mulig og samtidig hensynta at smerter ikke blir for store. Jeg heier på deg, du er veldig flink til å mestre situasjonen din!!
Og gratulerer med endt såpeopera, artig så artig! Og godt at du sender de to ut sammen, skal bli gøy å se hvor de havner ❥❥❥
Ønsker deg en strålende søndag Sylke!
Varm klem fra Lokki
Så flink du er til å utfordre deg selv. Tror jeg må bli litt flinkere til det. Jeg trenger visst en dytt bak...
Ha en fortsatt fin dag!
annegrete sa…
Så flink du er! Så nydelig måte å hjelpe deg selv på- vise at du klarer!- og ikke bare klarer, men ved det gir du deg selv så gode opplevelser òg....kjenner jeg må gjør noe lignende jeg òg, takk:)

Populære innlegg