Flink planteStueplantene mine har skjønt at det blir vår. De forbereder seg til en annen årstid.

Det er fortsatt en stund til før min Flittiglise begynner å blomstre slik som på bildet øverst, men den har allerede begynt å strekke seg etter vinterens hvile og fått større og mer fargerike blader. Så er den da også en eksemplarisk flink plante.Bildet under ble tatt i november. Da stod planten fortsatt i sin fulle prakt.Jeg trodde nesten ikke min Flittiglise skulle slutte å blomstre, men så la den seg endelig til å sove i desember. Likevel, vann ville den ha. Litt mindre riktignok, men jeg fikk ikke lov til å glemme den. For en kravstor plante! Den nærmest super vann, spesielt om sommeren, da vil den ha to skåler om morgenen og en om kvelden, takk! Ikke vil den stå i direkte sol, i alle fall ikke uten at jeg omhyggelig sprayer vanndråper rundt i rommet. Men ikke på bladene – da får jeg en smekk på fingrene! Så jeg har lært å passe meg.


Dette er den flinkeste planten jeg noen gang har hatt. Jeg fikk den i gave i fjor. I begynnelsen forstod jeg den ikke, selv om jeg lyttet så intenst jeg bare kunne. Den hang med hodet hver gang jeg trodde jeg endelig hadde funnet ut hvordan den skulle stelles. Men nei… Akkurat da ville den ha ekstra oppmerksomhet. Den stod der, liksom halvdød, og kikket bebreidende på meg. Da var det ikke noe annet å gjøre enn å helle på vann og vifte vilt med blomstersprøyten - og vente en stund. Jeg kunne formelig se hvordan Flittiglise reiste seg og prøvde å skjule det fornøyde gliset sitt. Den hadde klart å lure meg igjen. Og så lot den som om ingenting hadde hendt. Stod der og blomstret videre. Kastet av noen blader og blomster, men alt grodde ut igjen og den ble like pen som før. Utrolig.


Jeg har lurt på om det var en test at jeg fikk denne planten. Kanskje de som ga meg den ville se om jeg var like flink som planten. Om jeg har bestått testen, vet jeg ikke. Fru Flittiglise har i hvert fall blitt den mest bortskjemte her i huset!

Jeg får se hvordan damen ter seg i år. Ikke sikkert hun orker å være like flink nå som i fjor, hun har jo blitt eldre og sikkert litt sløvere. Kanskje hun har sluttet å yppe seg? Man kan aldri vite…

Kommentarer

Anne Britt sa…
Det er nok ikke bare planten din som er flink... Godt gjort å få en flittiglise til å blomstre igjen! Jeg har en stående i boden, men jeg har glemt den. I dag skal jeg ta den frem og vanne den - men jeg tror kanskje det er forsent...
mette b sa…
Ja, planterne vil ikke altid det samme som vi. Men lytter vi rigtig godt kan de glæde os år efter år.
Smukke billeder af din flittiglise :)

Klem fra
Mette
Tror nok du er en liten Mestergrønn. Flittiglise er nå ikke akkurat den enkleste blomsten å holde i live... Flott eksemplar du har ihvertfall:-)

KLem
Torilpia sa…
Hihi .. artig innlegg .. fine bilder :o) Ser for meg scenarioet med deg, vannkanne og dusjflaske :o)

Ha en kjempefin ukeslutt - klemmer!
Smykkas sa…
Sannelig har du ikke grønne fingre, også, i tillegg til alt det andre du er så fantastisk flink til.

Jeg har aldri tenkt på å få en Flittig-Lise til å blomstre igjen, men kanskje jeg skal forsøke?

Kravene virker imidlertid store. To skåler vann om morgenen og en om kvelden i blomstringsperioden er muligens mer enn jeg klarer å huske. Vi får se....
Det må være to flittige Liser i huset hos deg, både du og blomsten! Men, for en fordringsfull plante! Godt den gir tilbake med vakre blomster i belønning i det minste! :)
Tror du må ha de grønneste fingrene i verden;)

Ha en fin kveld,
klem,I
Nostalgia sa…
Jeg er redd hun ikke hadde trivdes særlig godt hos meg denne damen :-) Nyyydelig var hun.

Ønsker deg en fiiin kveld !
Klem, nostalgia
Tino sa…
Så flott flittiglise, du må iallefall ha grønne fingre.
Klem Tino
Bodil sa…
Flott plante du har, og så fine bilete du tek! Ha ei fin veke :)
Solveig sa…
Jeg elsker disse blomstene! Jeg oppdaget deres flittighet for noen år siden. Så kjekt med planter som gir så masse - og det over en så lang periode!
Nydelige bilder - flinke deg som får den til å blomstre igjen!
Ha en flott kveld.
Klem fra Solveig
anettspalett sa…
Den har nok en eier med masse kjærlighet :)

Klem fra Anett :)
Du er nok en ekte plantevenn;) Det var jo ikke småtteri hun forlangte av deg heller..jeg har funnet ut at jeg skal satse mer på grønne planter- de tåler noen dager uten riktig stell;) Artig ol-føljetong du har skrevet;) Jeg må vel være en av de ytterst få som ikke har sett på OL i det hele tatt;)Ønsker deg en fin fredag!
Du har evner der ja:)
Hanne sa…
Å, så vakre bilder!
Ha en fin helg.
Lokki sa…
For en flink Flittiglise du har!!
Og så er du ganske så flink selv også, skal si du besto testen ❥❥❥
Nydelige bilder Sylke, særdeles flott det nærbildet hvor lyset stråler gjennom kronbladene!
Du er en tusenkynstner, ja en særdeles flink sådan!
Ønsker deg en strålende helg!!
klem Lokki

Populære innlegg