Nå har jeg også prøvd det...

"Solobua" på Blefjell

Jeg var så heldig å komme meg på skitur i selveste påskeuken. Det er godt å ha en fridag når man ellers jobber i påsken, og den ville jeg bruke godt!

Vi var litt spente på føret, og som relativ fersking på ski hadde jeg egentlig ikke tenkt å prøve meg på klisterføre i år. Målet var å prøve dette neste vinter. Men det er fort gjort å ombestemme seg, så jeg kjøpte universalklister i sportsbutikken. Dermed var vi i gang, og klisteret måtte jo prøves!

Det er skiterreng med oppkjørte løyper på alle kanter der vi bor, og det er greit å komme seg på fjellet uten at det tar lang tid. Vel framme var det på med skiene, og ut i skisporet. Etter bare noen få meter fant vi ut at her måtte det universalklister til. Det var nemlig fryktelig bakglatt og isete i sporet.

På forhånd hadde jeg fått tips om hvor og hvordan jeg skulle smøre. så det var enkelt å påføre klisteret. Etter det ble det mye lettere å komme seg oppover, selv om vi til dels gikk på siden av løypene - i dypsnøen, som var så hard at vi ikke sank nedi i det hele tatt. Da kan du jo tenke deg hvor harde løypene var...

Blefjell

En jeg hadde snakket med om dette med bruk av universalklister, sa til meg: "Det går veldig greit å bruke klister. Og så får du god gli når du skal ned..." Og så gliste han bredt.

Jeg skjønte fort hva han mente. Jammen gikk det unna i nedoverbakkene, selv i de slakkeste. Vi hørte flere som gruet seg for veien tilbake - den siste bakken var nemlig litt brattere enn de andre, og sporet som sagt veldig isete og hardt. Min kjære mann fikk gå først, og det gikk så greit, jeg så at han fortsatte nedover uten å ploge. Det virket heller ikke så bratt. Så kom jeg etter, også uten å ploge - og fikk mye mer fart enn jeg hadde tenkt. Her var det bare å konsentrere seg og holde balansen! Det gikk bra!

Så nå har jeg også prøvd det: å gå på ski på "påskefjellet", med universalklister... ;)

Follsjå ved Bolkesjø

Kommentarer

Tino sa…
Høres deilig ut med skitur i fjellet, med eller uten klisterføre;)
Ønsker deg en riktig fin påske.
Klem T
Ingvild sa…
Hørtes herlig ut! Deilig å være på fjellet i påsken.
Nå har jeg endelig startet påskeferien, men den begynte med en forkjølelse. Håper den går over fort for hadde absolutt tenkt meg på fjellet i påsken jeg og! Ikke så sprek som deg da som vandrer innover i fjellheimen.
Her er det om å gjøre å finne de bratteste bakkene og sette utfor enten på brett eller ski!
Ha en fin fin påske!
Klem fra meg!
Så flink du er! Jeg er ikke så glad i klisterføre, men det har mest med renholdet etterpå å gjøre... Ønsker deg en riktig god påske!
Høres herlig ut med ski og fjell!God påske til deg og dine!:)
Smykkas sa…
Flott levert, synes jeg. Du høre også helt proff ut når det gjelder smøring.

Som alltid viser du fantastiske bilder, og du skriver på en sånn grei måte.

Jeg har ikke vært på ski, og skal ikke heller.

Klem
Eva sa…
Det lyder som en fin udfordring. Vi danskere er jo ikke så erfarne i skiføre, så jeg har ikke prøvet det selv:)
Anne Britt sa…
Jammen er du tøff! Setter utfor de bratteste bakker og greier. Du har noe å lære oss pysene med din måte å takle utfordringer på, men jeg tør likevel ikke gå i dine spor...
Timotei sa…
Jeg synes du er kjempefkink! Og så er det så befriende å våge noe en er litt usikker på om en klarer. Ønsker deg en riktig god påske!
Lokki sa…
Morsom lesing om universalklister i påskefjellet!
Skal si du har blitt flink til å stå på ski, at du ikke falt i DEN bakken engang! - Dette er storveis Sylke!
Det er noe med å prøve nye ting, da kan man få nye gleder!
Fortsatt god påske Sylke og kos deg masse masse ❧
Påskeklem fra Lokki
Laila -Karin sa…
Hei
Jeg håper virkelig alt går bra og at du for positiv beskjed.
kLEM
Anne Britt sa…
Sier det samme som Laila - Karin. Og ønsker deg virkelig en god påske!Takk for at du leser min blogg, det setter jeg pris på. Klem fra meg.
Laila -Karin sa…
Så fint at alt gikk bra.
Du kan ikke hatt det særlig godt når dKlermu satt å ventet.
Anne Britt sa…
Takk for meldingen. Nå ble jeg glad!
Nostalgia sa…
Hørtes kjekt ut :-) Morsomt å bryte noen barrierer ihvertfall når detr går bra. Håper at påsken blir fin for deg selv om du må jobbe. Jeg skal ha fri denne gangen siden jeg ikke lenger arbeider turnus.

Klem, Nostalgia
Ingvild sa…
Huff da - nå fikk jeg ordentlig frysninger på ryggen.
Godt det gikk bra med foreldrene dine.
Du har helt rett i at livet er sårbart og at man må ta vare på øyeblikkene. Selv om jeg er dårlig og slapp akkurat nå så har jeg det helt fint, er god på å kose meg selv om jeg gjerne skulle gjort noe helt annet;o)
Min mann er utdannet røykdykker og havner med jevne mellomrom i utrykkninger. Slike hendelser minner oss på å ta vare på hverandre og sette pris på det mest dyrbare vi har: nemlig livet!
Pass på dine kjære foreldre - enda en gang: Takk og lov at det gikk bra!
Stor klem fra meg!
EllenSand sa…
Det hørtes i grunn flott ut jeg har ikke gått på ski på mange år pga. bekkenløsningsplager. Men kanskje det blir en gang igjen :)

Populære innlegg