Flott med kor


Jeg har akkurat kommet hjem fra jobb etter en intens kveld. Jeg er dirigent for et blandakor, Notodden Kantori, og vi holder på å forberede en konsert med Sigmund Groven som vi skal ha om noen uker. Det er alltid spennende med siste innspurt før en konsert, og slik er det også denne gangen. Jeg kjenner det i hele meg når jeg er ferdig med en slik korøvelse der vi øver konsentrert i flere timer og jobber med både noter, tekst og klanger. Etterpå er jeg helt tom, men samtidig fornøyd. Vi har jo kommet et stykke videre, i dag igjen, etter en iherdig innsats.

Det er flott med korsang. Sangstemmen har så mange muligheter. Vi bruker hele kroppen når vi synger, det er godt for både kropp og sjel. Og jeg er så heldig at koret synger meg rett opp i ansiktet, jeg hører alle stemmene... Det gir meg en dyp glede. Sammen gir vi liv til musikken. Hver eneste av sangerne bidrar med sitt, og alle er forskjellige. Det er moro å tenke på at vi kan skape noe felles, til tross for ulikhetene. Det er musikken som samler oss.

I 2007 skrev jeg et orgelstykke til hver korsanger. Det skulle gjenspeile personligheten til den enkelte. Samlingen med orgelstykkene ble utgitt under tittelen "Sketches for organ".  Sprø idé kanskje - å lage musikalske portretter... Men det hender at man bare gjennomføre noe man brenner for. Det ble i alt 28 musikkstykker ut av dette.

Men nå er det korsang som gjelder. Neste uke får vi fortsette med innspurten til konserten!

Kommentarer

Så spennende!!!!Har selv sunget og spilt i flere kor tidligere:)mye gøy med det!Lykke til:)
Ingvild sa…
Ja korsang er nydelig. Jeg er så uheldig at jeg har fått utdelt en stemme som kun egner seg til husbruk, - og da helst alene i dusjen :o)
Men musikk er jeg helt avhengig av. Jeg er så heldig at jeg liker nesten alle sjangre av musikkverdenen. Så spennende å kunne ha musikken og lidenskapen som jobb. Det må være uttrolig givende.

Lykke til videre med øvingen og konsertene.
klem,I
EllenSand sa…
Kor er utrolig flott. Jeg har også sunget i kor. Å stå sammen å lage vaker klang i felleskap er spesielt. Jeg skjønner at du er en kreativ person på mange områder :)
mette b sa…
Hvor er det dejligt at du har musikken så meget i dit liv. Jeg har sunget i mange år, men har haft en ufrivillig pause. Efter sommeren håber jeg på at blive optaget i et kor her i Viborg.

Klem
Helt enig i at kor er supert! Er selv med i et blandakor og jeg er alltid i godt humør når jeg kommer hjem fra øvelse :) Det er noe med det å gjøre noe sammen med andre- det gir iallefall meg et ekstra kick :)
Eva sa…
Åh, hvor jeg savner at synge i kor. Jeg har sunget hele mit liv, men har holdt pause de sidste år, fordi jeg ikke har haft tid. Men det trækker i mig...
Korsang er flott! Jeg er litt misunnelig på de som synger i kor, siden jeg ikke har stemme til det. Høres ut som et spennende prosjekt dere øver til!

Tiden flyr og jeg skulle egentlig kommentere på det forrige innlegget om hverdagsgleder for jeg har så sans for naturen som hverdagsglede. Også synes jeg bildet i "headeren" din er helt fantastisk flott!

Ha en fortsatt fin dag!
Pillepalle sa…
Tusen takk for koselig kommentar! Det høres spennende ut med koret. Selv er jeg dessverre kjent for en dååårlig stemme... Hilsen fra Pillepalle

Populære innlegg