Perler - mer inspirasjon


Her er enda et DNA-kjede, en variasjon over etter mønsteret mitt som du finner her. Jeg får assosiasjoner til sommer, strand, hav og bølger når jeg ser på kjedet.

Denne gang brukte jeg heklegarn fra Solberg, "fiol". Garnet er litt tynnere enn det jeg brukte til det svarte DNA-kjedet. Det gikk fint å bruke heklenål 1,00 mm til både garn og perler, jeg behøvde ikke å bytte nål. Det gjør arbeidsgangen raskere.

Jeg forandret grunnmønsteret slik: Jeg begynte med 7 fm i runden (istedenfor 8), og fortsatte så med mønsterrapporten med perler (den er her på 8 masker istedenfor 9). Mønsteret er slik: 1 fm, *hekle inn 1 perle, fm i de 2 følgende maskene*. Gjenta *-* runden ut, avslutt runden med 1 fm.
Fra og med 2. runde blir det slik: 1 fm etter første perle, hekle inn 1 perle, *1 fm før neste perle, 1 fm etter neste perle, hekle inn 1 perle*. Fortsett slik videre i spiral uten å telle runder.
Avslutt som du begynte uten perler, med 7 masker i runden. Lag lukning etter anvisning for DNA-kjedet.


Her er de tre kjedene jeg har heklet så langt. De har forskjellig tykkelse, avhengig av garnet som er brukt, og av mønsteret.


Og så oppdaget jeg disse perlene som ligner på rav. De er fra Du store Alpakka og har samme størrelse som perlene jeg brukte tidligere. Perlene inspirerte meg til å prøve noe nytt.

Jeg ville finne en ny teknikk for å hekle et tettere perlekjede. Og som vanlig har jeg prøvd meg fram. Resultatet ser du lenger nede.

Heklegarnet jeg bruker, er Maxi. Det er enda tynnere enn noe annet jeg har brukt og har løpelengde 650 m pr 100 g. Det går fint med heklenål 1,00 mm.


Og her får du et inntrykk av kjedet:


Noen tror det er masse arbeid å lage et slikt kjede. Men hvis man liker å pusle litt innimellom, går det faktisk ganske raskt. Jeg hekler et stykke når det passer, og så legger jeg arbeidet bort igjen. Det er viktig for meg at det ikke blir noe tidspress, for det gjør meg bare anspent. Det er mye bedre å slappe av og ha det koselig! Og ta et avbrekk og gå en tur i skogen... :)

Kommentarer

Du er jammen produktiv! Smykkene dine er nydelige! Jeg er så imponert over alt du får til og alle ideene dine som du så sjenerøst deler med oss:-)
Dette var lekkert! Du er så utrolig flink med heklenåla, og det er gøy å følge med på prosjektene dine. Blir litt inspirert til å ta frem heklenål og -tråd igjen, det er så lenge siden jeg drev med dette.
Ha en finfin søndag!
Du er over snittet kreativ altså:) Ønsker deg en fin søndag!
Sylvia sa…
Heisann
Så hyggelig blogg du ha. Og så artige kjeder du lager. Ja, DSA har fått "nye" perler nå, og jeg liker også at de er blandet, så blir det litt liv i de.
Ha en fin søndag!
Ingvild sa…
De er så flotte disse smykkene! Herlighet hvor produktiv du er...

Ha en herlig søndag Sylke,
klem,I
EllenSand sa…
De er virkelig fine disse smykkene dine :)
Smykkas sa…
Oj. Her har det skjedd mye siden sist jeg var innom.

Flotte farger i de tre heklekjedene dine, og ravperlene ser kjempelekre ut.

Må nok ta meg en grundig studie over det du har lagt ut på bloggen i løpet av siste uke.
Marie sa…
Så flotte perlekjede du lagar :)

Ønskjer deg fine vårdagar framover :)
du er utrolig flink må jeg si. OG litt av noen kjoler/bunader du har sydd!!! imponert...
klem
Turid sa…
Å så vakkert. Dette har jeg også lyst til å prøve på. Kommer innom en annen dag og ser på oppskriften. TAkk for at du deler de flotte ideene og tinga du lager med oss.
Du er utrolig kreativ! Og det meste ser veldig vanskelig ut, jeg er imponert over tålmodigheten og kunnskapene dine! Det er gøy å skape!♥ Ha en herlig start på uken! KLme Heidi
Solveig sa…
Så flotte kjeder! Og så stilige bilder du tar! Dette er du flink til!
Ja, er det ikke merkelig så lett alt går når det er noe en interesserer seg for:o))
Ha en flott dag, min venn.
Klem fra Solveig

Populære innlegg