Sterke kvinner og annen kunst


Disse nydelige kvinneskulpturene henger i gangene på sykehuset i Porsgrunn. Det er kunstneren Ingun Dahlin som har skapt skulpturene.


For meg uttrykker skulpturene både skjønnhet og styrke. Ansiktsuttrykkene er åpne, lengtende, håpefulle.


Den sorte damen nedenfor ser nok litt mer bestemt ut. Kanskje mer tilbakeholden enn de andre, heller utilnærmelig. Men det er min tolkning. Andre vil sikkert oppfatte skulpturene på sin måte.

For meg er disse kvinnene et symbol på styrke. De ser forskjellige ut, men har noe til felles: de er kvinner. Kvinner som går gjennom livet, med alt det innebærer.


Geitene står utenfor sykehuset. Jeg vet dessverre ikke hvilken kunstner som har skapt geitene. De er livaktige og veldig skøyeraktige der de står i samtale med hverandre. Den ene ser ned på meg, kanskje litt nysgjerrig, der jeg tar bilde av den med sykehuset i bakgrunnen.


Kommentarer

Eva sa…
Så megen fin kunst, som kan sætte tankerne i gang.
reSIRIkulert sa…
Mykje vakker kunst!
Eg trur òg at kunst er viktig å ha rundt seg medan me er sjuke eller på betringens veg. Den kan la tankane våres vandra og forhåpentleg gje oss eit augneblikks fred..
Ynskjer deg fine dagar framover!
Vackert! Jag tycker att den kvinnan inte alls ser bestämd ut, utan mer som om hon tänker göra något busigt hihi

Ha en finfin helg!
Kram

Susanne
Christine sa…
Hei!

1000 takk for kommentar på bloggen min :) Ser at du e gjennom diverse du og, og sjøl om eg ikkje veit ka, ønske eg deg lykke te :)

Må berre sei at du e utrulig flink te å skriva :)

Klem frå Christine
Smykkas sa…
Dette var virkelig vakre kvinner, og geitene fikk fram smilet hos meg. Sannelig ikke godt å si hva de tenker på eller snakker om.

Det er en flott beskrivelse du gir av hjertene. Jeg kan faktisk se de for meg. Og noe gull, som er til det gode, finnes vel i ethvert hjerte.

Til slutt må jeg få takke på det varmeste for nydelig mail. Jeg sender deg noen ord før helgen.

Fortsatt god bedring.

Klem fra Astrid
Så fine bilder og vakre betraaktninger du deler igjen Sylke.
Er enig med deg i at det er veldig bra å ha mye kunst på sykehuseene og hvile øyet på, jeg blir alltid veldig rolig og avslappet over og gå rundt i korridorene og betrakte all kunsten som henger rundt omkring der, det får tankene til og fly både hit og dit, og setter i gang kreativiteten i meg:))
Geite killingene var jo bare helt skjønne da:)))
Ønsker deg ei avslappende og kreativ god uke Sylke:))
Gode tanker og klem fra Jorid!!
Du er så flink til å legge merke til detaljene - de som de fleste bare løper forbi. På den måten får du jo mange flere små gleder i hverdagen, og det skal man ikke kimse av! Ønsker fortsatt god bedring!

(Og forresten - vet du hva Wunsch Blatt betyr? Det er navnet på de tyske sokkene som jeg strikker. Er det navnet på en plante, tro, eller betyr det ... eh, ønskeblad eller noe sånt?? Jeg er dessverre litt dårlig på tysk biologi...)
SÅ nydelig Sylke!!
Jeg er så enig med deg - de kvinneskulpturene var utrolig vakre! - spesielt den med noter nær brystet - hun har vel musikken i sitt hjerte...
Et vakkert innlegg, og du er så tilstede og legger merke til de små gleder selv når livet rammer deg hardt. Vi har mye å lære av deg Sylke - DU er en slik sterk kvinne!
Og så vakker den hjerteinstallasjonen hørtes ut - jeg ser den for meg ♥ ❤ ❥❥❥
Også geitene da - så skjønne - kunst er viktig, og jeg som du lar meg breike av hva kunstneren har å formidle.
Fortsatt god bedring kjære Sylke!
En vidunderlig helg ønskes deg!
Klem Lokki
EllenSand sa…
Utrolig vakre skulpturer. Jeg har en gravid dame som ligner veldig på de du viser bilde av. Du kan se min her: http://candydesign.no/index.php?kat_id=950&kat_navn=- Sculptures 4
Jeg kan tenke meg at skupturene til Ingun Dahlin koster litt mer enn disse. Så om man ikke har råd til hnnes kan man finne mye fint her :)Geitene var jo også helt utrolig morsomme. Vi har hatt geiter og det er akkurat sånn de er :)
Håper det går bra med deg. Klem Ellen
igi sa…
Nydelige kvinnefiguerer! Håper at det går bra med deg og at du får fine dager fremover.
Klem Igi
Ja de er flotte.

Ønsker deg en fin helg.

Klem C
Nostalgia sa…
Utrolig masse flott kunst du har tatt bilder av ! det er godt å ha noe fint å hvile øynene på, og når man er på sykehus er det viktig at det er kunst med mening og som gir gode følelser og tanker :-)

Du er også i mine tanker i disse dager, og jeg ønsker at det blir gode dager fremover for deg. Du er utrolig flink til å formidle tanker og følelser og å være positiv, jeg er imponert !

Ønsker deg en fiiin helg, kjære du :-)
klem*
Kvinneskikkelsene er vakre og du er sannelig god til å få med deg detaljer og finne positive og oppmuntrende sider, ved en ikke helt optimal situasjon! :)

Ønsker deg en god helg og god bedring! Klem! :)
Bare Mio sa…
Så mye flott kunst som gleder.
Den geiten som så ned på deg var utrolig flott.
Ønsker deg fortsatt god bedring og en fin helg.
Klem fra Mio
Hei Sylke:))
Tusen takk for hjelpen til og få takk i boka av Jasmin Suter som jeg ønsket meg så veldig!
Har hatt trøbbel med Inter-nett her i dag jeg, men nå er det i orden og bestillingen sendt, så nå er det bare og vente og glede seg.
Tusen takk også for at du oppdaget at det var en skrive feil med en T for mye:)))
Jeg tror på engler og i dag var du en engel for meg Sylke!!
Håper du får ei god og kreativ helg!!
Klem fra Jorid!!
Jeg skjønner at du har vært igjennom en svært tøff tid- men selv nå finner du lysstreif- ja- man er sterk- selv om man er svak- eller kanskje særlig da, for det er da man virkelig får bruk for alt man har. For meg er det godt å tenke på at vi ikke er alene- men at det alltid er en som er sammen med oss- selv i de tyngste stunder. I en kirke i min hjemkommune har de en skulptur i bronse- det er store- senete hender- holdt sammen som en skål- og i hendene ligger det et menneskebarn. Et nydelig-konkret- bilde av Guds hender. Jeg håper du kjenner at du blir båret. Ønsker deg alt godt.
Sommerklem fra meg.
Marie sa…
Så vakkert! God kunst kan vere med på å lyse opp dagane, både dei tunge og dei lette...

Eg har vore lite aktiv med bloggbesøk i det siste for eg har vore opptatt med lesing til "eksamen"/vurdering. Nå har eg lese fleire fine og sterke innlegg her hos deg...
Sender deg gode tankar og ønskjer deg fine dagar framover.

Populære innlegg