Som i gamle dager


Tidligere i sommer besøkte vi Heddal Bygdetun. Det er som komme inn i en annen tid. Her kan du rusle blant gamle hus, få en omvisning, sitte ned og ta en kopp kaffe mens du koser deg med lapper eller vafler. Ta deg god tid. Det er ingen som stresser deg.


På tunet går hestene og kikker litt nysgjerrig på de besøkende.


Det er pyntet med blomster, både ute og inne.


Vi tok en kaffekopp i Rambergstugo. Ute var det varmt, men svalt og behagelig inne. Dette huset er har rosemalte vegger av Olav Hansson. Museumslaget har lagt ut en god del bilder her.


Fra bygdetunet har du god utsikt mot Heddal Stavkyrkje, den største av stavkirkene i Norge. Det er et av stedene hvor jeg jobber.


Det har blitt laget en trivelig sti, kalt "kulturstigen", som knytter bygdetunet og stavkirken sammen. Stien går inn i skogen bak de øverste husene ved bygdetunet, forbi utsiktsberget og nedover mot kirken. Ved utsiktspunktet står det en flott obelisk av Knut Hølje Odden med navnet "NerUpLyft".Landskapet åpner seg når man kommer ut av skogen, med blikk mot gårdene. Det er idyllisk her.


En tur innom stavkirken er selvfølgelig et "must" når man er i området! Omviserne er flinke til å fortelle mer om kirken. I sommerhalvåret blir det også holdt gudstjenester her. 


I den nye prestegårdslåven (nederste bildet) kan man kjøpe mat og gaver, og i kjelleretasjen finnes det en utstilling. Øverste del av bygget inneholder kirkerommet som blir brukt om vinteren. Utsmykningene der er basert på former og farger fra stavkirken. Her møtes gammelt og nytt!

På hjemmesidene til Heddal Stavkyrkje og Heddal Bygdetun finner du mer informasjon. Vil du se vinterbilder av kirken, har jeg tidligere lagt ut noen her og her.

Kommentarer

sigrid sa…
Så flott eit innlegg..
Fekk lyst å besøke denne staden..
Drømmedama sa…
Hei,
så utrolig flott og spennende. Så fint at deler dine opplevelser med oss.
Ha en fin uke.

Klem fra meg:-)
Åhh Sylke detta är så vackert. Precis sådana platser som jag och min man tycker om att besöka, vackert och lugnt. Kyrkan är fantastisk, jag har aldrig sett något liknande. Vilken lycka att få lov att arbeta där!
klem
Susanne
Eva sa…
Så storslået. Man får lyst til at besøge området og have god tid.
Sikke en smuk kirke, du arbejder ved.
Marie sa…
Nydeleg innlegg :)
Her har eg køyrt forbi fleire gonger, må visst stoppe om eg reiser forbi igjen :)
Så flott!! Tenk å spille i en slik kirke - DET må være spennende!
En vidunderlig vandring blandt historiske bygg - akkurat som i gamle dager!!
Takk for turen min venn - og som alltid her inne hos deg : en nydelig opplevelse!!
Ønsker deg en god kveld og uke!
Varm klem fra Lokki
Timotei sa…
Tusen takk for at du viste oss rundt. Det ser ut som en nydelig plass!
Bare Mio sa…
Nydelig innlegg fra et vakkert sted.
Må være en opplevelse å spille i den flotte kirken.
Takk for du deler dette.
Ønsker deg en fin ny uke.
Klem fra Mio
June sa…
Det er ingen plass man finner slik ro som om man rusler rundt på gamle bygdetun og i gamle hus eller tilogmed èn av de flotte stavkirkene våre! Det er ikke bare det at det er vakkert å SE på, men det er atmosfæren, luktene og tanken på de menneskene som har levd der - og som hadde det annerledes enn oss, på godt og vondt. Jeg tror at noe av det som faktisk VAR bedre før var roen og det at man slapp å LØPE eller skynde seg hele tida! Kikke på klokka! Rekke noe! Deadline!!
Takk for at du deler med oss! Man blir faktisk roligere bare av å se bildene og lese din levende og informative skildring av stedet.

Klem
June
Nostalgi & Skriverier
Så flotte bilder du viser her! Nå legger jeg deg til i bloggfølgerekka mi, jeg... Hilsen Synnøve
mimmi-leone sa…
Det så utrolig koselig ut å vandre rundt der for å titte, mange fine bilder.

Tusen takk for koselig melding på bloggen min.
Jeg vet ikke helt hva som feiler kattepusen vår ennå, så jeg gruer til neste besøk hos dyrlegen, for da får jeg nemlig vite resultatet av prøvene.

Man blir så glad i dem.


Klem fra Mimmi-Leone
Så fint dette så ut! Har bare kjørt forbi kirken, aldri stoppet opp og tittet på den. Nå som ungene er store, er planen å reise mer rundt og titte på vårt eget land - det er så mange steder jeg har lyst til å besøke.
Håper du har det bra. Ønsker deg en fin tirsdag!
Så herlige bilder, Sylke, og for et nydelig sted! Her har jeg aldri vært, men det blir nok et reisemål det en gang i fremtiden!

Klem cathrine :-)
Turid sa…
For en flott tur dere har hatt. Utrolig flotte bilder du deler med oss. Dette er sted som jeg også kunne tenke meg å besøke.

Likte spesielt godt det bilde med de tre kirkespira. Vakkert.

Ønsker deg en riktig god dag. kLEM
mette b sa…
For et hyggeligt indlæg. Tak for det. Klem fra
mette
Ingvild sa…
Heisann! Nå er det lenge siden jeg har skrevet her hos deg! Håper du har det bra...

Nydelige bilder du viser da, dette stedet vil jeg gjerne besøke!

Klem,I

Populære innlegg