Rudolf-votter (med mønster)


Rudolf er rød på nesen, og mine votter har røde tomler - derfor navnet!

Vottene ble heklet etter at jeg - irriterende nok - mistet min venstre skinnvott (for 2.gang!!!) og ikke fant noe tilsvarende. Om jeg skulle miste en vott nå, kan jeg bare hekle en ny :) Jeg har laget mønsteret selv og legger det ut slik at flere kan ha glede av det (se link lenger nede).

Her er vottene i en annen fargekombinasjon. Garnet jeg brukte er superwash-ullgarn (Europris). Jeg har heklet med dobbelt garn midt på votten, det er godt og varmt. Rudolf-vottene med rød tommel har jeg dessuten fòret etterpå. Da blir de nokså vindtette!


Her er en variant til fotografen - for å unngå kalde fingre! Klaffen er fòret. Disse vottene blir brukt mye når jeg er ute med kameraet.


Mønster til Rudolf-vottene og vottene med klaff finner du her. Og lurer du på hvordan jeg har fòret vottene, så kan du se her.

Husk at mønsteret er til privat bruk. Du må gjerne bruke det, men ikke selge det. Dersom du legger ut bilder av ditt ferdige verk på internett, ber jeg deg om å linke til bloggen min, og oppgi at jeg har laget mønsteret.


Det er fortsatt tid til å hekle et par votter før jul... om du vil :)

Kommentarer

Nostalgia sa…
så flotte votter ! de med den røde tommelen var nok min favoritt :-)

Ønsker deg en fiiin kveld !
Klem, Nostalgia
Veldig fine! Jeg likte best den for fotografen. En smart løsning. Skjønner at det går bedre å hekle enn å strikke for deg. Bra at du i alle fall klarer å hekle!
Hører akkurat nå på Kurt og KORK på nrk. Liker godt stemmen hans.
Tonje sa…
Veldige flotte votter!
Klem Tonje
Så flotte votter!
Jeg har også heklet meg votter. De blir tettere og tykkere enn tilsvarende strikkevotter, så det er i grunnen rart at det ikke er mer vanlig å hekle votter. Og så smart med for og fotograf-klaff!
Mmatilda sa…
Såna fina vantar du har gjort! Kameravanten med avtagbar överdel var ju särskilt bra, det skulle förstås vara bra att ha ett par såna även för mig. (Ett projekt att ta sig an efter jul kanske?)
mimouna sa…
Heklevotter blir tykke og gode! Og det hørtes deilig ut med for inni, da blir de jo vindtette også.

Å miste EN vott er mye mer irriterende enn å miste begge synes jeg. Har begynt å strikke 3 like til sønnen min, da har vi en i reserve.

Ha en fortsatt fin helg!
Eva sa…
Hvor er det smart med vanter, der kan åbnes.
Det er rigtig godt, når man skal fotografere eller andet, der kræver finger-følelse.
Tak for ideen.
Bodil sa…
Så gode vottar du har hekla, og så smart fotografvariant :) Klem
Smykkas sa…
Du er en mester, Sylke. Vottene i blått er nok min favoritt. Vidunderlige sjatteringer.

Formen kommer seg, og jeg gjør det jeg klarer. Verden raser ikke sammen om jeg ikke kommer i mål med alle planer. Jeg tar ting etter innfallsmetoden, og gjør de tingene jeg har lyst til akkurat her og nå.

Ha en flott søndag.

Klem
Litt av Mitt sa…
Så fine votter du har heklet! Artig med tommel i annen farge :) Og fotografvottene er jo så smarte. Takk for at du deler oppskrift :))
Bare Mio sa…
Så flotte votter du har heklet og så smart med fotograf klaff.
Ønsker deg en fin søndagskveld.
Klem Mio
igi sa…
Så fine!! Takk for at du deler oppskrift. Håper du får fine førjulsdager.
Klem fra Igi
Flotte votter- har aldri heklet votter- så det blir kanskje et prosjekt etter jul- i år har jeg strikket ti par votter- og nå må jeg strikke et par til mannen også som julegave;)SÅ flink du er som lager egne mønster- spennende;)
Kjempefine votter! Morsom detalj med annen farge på tommelen og foring er veldig lurt. Ha en fortsatt fin førjulstid! :)
Så fine disse vottene var. :)
Men ååh så vackra och varma vantar!
Ha det bra!
KJEMPEFINE VOTTER. SÅ SNILL DU ER SOM DELER MED DEG AV DITT MÖNSTER.
LIKTE DEN RÖDE VELDIGT GODT :-)
Er SÅ glad for at du er frisk nok til å jobbe i julen. Det er en glede for deg, men også for alle andre som besøker kirken din i løpet av julen.
Koret mitt synger til festgudstjeneste første juledag. De som har bunad, har på seg det. Pleier å bli fint. Gjestene setter pris på det.
Judith sa…
De var veldig flotte, gode og varme er de sikkert også.
Ønsker deg og dine ei god jul!
Lekkert Sylke - du imponerer som vanlig - og for et muntert navn - humor, hekling og votter i skjønn forening - kan ikke bli bedre min venn :))
Klem Lokki
LivM sa…
Supre votter og du er jo så flink med heklekroken. Jeg har fortsatt ikke fått til de små luene jeg har mønster til!
Er ellers innom for å ønske deg en riktig God Jul!

Populære innlegg