Tilda-fargelek og Chevron-blokk


Bloggen min begynner visst å utvikle seg til en quilte-blogg. I alle fall akkurat nå. Ute er det kaldt og grått, det blåser, og da passer det å holde seg inne :)

Til dette prosjektet har jeg stortsett brukt Tilda-stoffer, pluss noen andre. På det øverste bildet ligger propellene klare til sammensying. Ser du at to av propellene peker feil vei? Det er fort gjort. Jeg fikk rette det opp senere.

Jeg har tidligere vist hvordan jeg syr trekanter på papir. I dag hadde jeg mange nok kvadrater til en løper og har nå begynt sammensyingen: først to og to kvadrater sammen, i lange remser. Hver rad er merket med 1-2-3. 

Det går fortere enn det ser ut til. Av etablerte quiltere har jeg lært å kutte ut nålene ;)


Hver remse klippes opp i to og to deler (= en propell), tråden i midten blir stående. Jeg stryker øvre søm til høyre, nedre søm til venstre. Sømmen på tvers sys senere.


Hver propell brettes og legges tilbake i riktig rekkefølge. Det tar mindre plass, og likevel har jeg oversikt.


Og så var det den andre februar-blokken i Craftsy-prosjektet (BOM): Chevron-blokken.


Dette er de fire første blokkene, to for januar og to for februar. Nytt mønster kommer i mars. Jeg venter fortsatt på 12 1/2''-linjalen jeg bestilte, derfor er ikke blokkene skåret til rett størrelse ennå. Ellers liker jeg hvordan den turkise fargen "popper" opp mellom de andre fargene.


Jeg minner også om min giveaway som trekkes i slutten av februar :)

Kommentarer

Janne Tove sa…
Berre imponert eg...at du kan halde styr på alt detta. Såg ikkje at propeller låg feil, men sidan du nevnte det så fekk eg no auga på det til slutt. Flotte produkt du lagar:-))
jannetoveklem
Oj, så flott! Dette har du virkelig fått dreisen på. Nydelige farger, og så så sirlig gjort!
Jeg måtte jo også se etter feilvei-propell.... (Hvor er Willy). Men jeg tenkte det hadde med lyse og mørke farger at det ble lyst en plass der det skulle vært mørkt, hvis du skjønner?
Koselig å være innom deg igjen (er så sløv for tiden..)
Eva sa…
Det er så fint, det du laver. Jeg kan slet ikke lave den slags, men er meget imponeret. Jeg klarer lige at sy firkanter sammen....
God dag til dig.
Så fint ! E#r det teppe det skal bli?
Kjempefine farger.
Jeg prøver også å seriesy hvis det er mulig, det er mer effektivt.
Ha en fin sydag videre, blir kjekt å se hvordan det blir ferdig:))
Bodil sa…
Takk for at du blir med på trekninga. Nydeleg arbeid du held på med :)

Populære innlegg