Det er første gang...


...at jeg bruker sikkerhetsnålene som er beregnet for quilting. De ser litt "skakke" ut, men nettopp det er veldig praktisk, for da er det lettere å lukke dem når en stikker dem gjennom alle tre lagene. Jeg visste jo på forhånd at 100 nåler ikke var nok - men trodde kanskje jeg skulle komme litt lengre... Jeg brukte omtrent 100 sikkerhetsnåler og 100 vanlige nåler til denne quilten som måler 117x117 cm. 

Quilten er laget etter Thread Head sin tutorial. Mer i forrige innlegg.


Jeg har så smått begynte å quilte. Det er så lett å bli "låst" og quilte enten i sømlinjene, eller i en viss avstand ved siden av dem. Derfor bladde jeg i boken som du ser bilde av lenger nede, for der finnes det mange quilteforslag som gir inspirasjon til å tenke utenfor formene. Veldig spennende. Slik jeg nå quilter, er en variant av noe jeg så i boken. Jeg klipper sjablonger i papir, tegner opp og quilter på maskin.


Boken heter "101 Fabulous Rotary-Cut-Quilts" og er skrevet av Judy Hopkins og Nancy J.Martin. Jeg blar ofte i den, det er så mange flotte quilter og masse å tenke over, enten det er blokker, farger eller forslag til quilting!

Her er det mulig å bla i boken og se på de tekniske forklaringene i innledningen, og på mange av sidene med quilteforslag. (I tillegg er det mønster til 101 quilter med bilder og forklaring i boken, men det ser en ikke her.)


Ellers har det vært litt papirsøm. Hos Quilt Pro kan en abonnere (gratis) på dagens blokk. Om en ikke har programmet, kan blokkene lastes ned som PDF. Tulipanblokken var en av dagens blokker. Jeg har laget en miniquilt (omtrent 15x15 inch) bestående av fire blokker med "sashing" (strimler) imellom. Den venter også på quilting, men er heldigvis mye mindre enn den store quilten som ble vist øverst :)


Ha en fin våruke :)

Kommentarer

For et lekkert teppe!! Herlige farger;) -og masse arbeid;)
Kort og Søm sa…
Så fint teppe!
Den boken har jeg hatt i mange år...(uten å bruke den så mye som jeg burde :O)

De nålene er kjempe fine!

Ha en fin kveld :O)
mimouna sa…
Du er jammen produktiv for tiden! Så mye fint, og du syr jo så pent også.

De sikkerhetsnålene så lure ut. Stikker meg alltid på knappenålene når jeg en skjelden gang syr, så kanskje slike hadde vært tingen.

Ønsker deg en god god ny uke. :)
Det blir så flott! Og jeg forstår du finner inspirasjon i den boken!
Quiltegleden spretter liksom gjennom skjermen - det gleder meg å se din glede :)
Ha fine dager min venn og lykke til videre!
Varm klem fra Lokki
Ursi sa…
Wow! Wunderschön ist der geworden.
Liebe Grüsse Ursi
Joanne sa…
Your quilt is looking great!
Thanks so much for sharing!❤

Populære innlegg