Prosjekt: Votes for Women - og noen bøker


Barbara Brackman legger ut et nytt mønster hver uke, på bloggen Grandmother's Choice: Votes for Women. Jeg er også med og syr, og lager to versjoner av hver blokk. Stoffene jeg bruker, er stort sett reprostoffer (reproduksjoner av gamle stoffer). Så langt er jeg ferdig med blokk 1 til 9.

Blokk 8 har jeg byttet ut med en annen som heter "Willow Haven" (funnet i Judy Hopkins' bok "501 Rotary-Cut Quilt Blocks"). Det er en bok jeg har mye glede av.

En annen bok jeg synes er flott, er Jinny Beyer's bok "Quilter's Album of Patchwork Patterns". Hun har samlet over 4000 mønstre på blokker og sortert dem etter forskjellige kategorier. Hver blokk er i tillegg forsynt med en skjematisk tegning, slik at en skal kunne tegne blokken selv i den størrelsen en ønsker - en utfordring i seg selv, men veldig lærerikt! Forfatteren har skrevet noen innledende kapitler om dette emnet som er til god hjelp. På de mest avanserte blokkene trengs det imidlertid en del øvelse for å komme i havn. Uansett er det en nytelse å bla i boken!

Ellers har det kommet en god del snø her i dag - rene julestemningen :)

Kommentarer

Du er aå flink!!

God natt klem
Bøker inspirerer og en ser godt at DU er inspirert - SÅ fine de er! Og moro å se at samme mønster kan bli så ulike lell :)
Lykke til videre, og du det med julestemning hørtes koselig ut - fikk lyst på en kaffilurk med litt julekrydder i :)
Fin uke til deg min venn!
Varm klem

Populære innlegg