Festdrakter og annen kunst


Det er nye utstillinger på Blaafarveværket igjen. Vi prøver å ta en tur dit hvert år, og hver gang er det en god opplevelse.

I år viser Lise Sjåk Bræk sine fantastisk flotte festdrakter på Nyfossum, sammen med Anne Langsholt Apaydinlis fargerike og humoristiske malerier. Utstillingen heter "Huldas døtre".

 

Tekstilkunstneren Lise Sjåk Bræk jobber mye med tekstiltrykk istedenfor broderi (se f.eks. nederst på skjørtene), og bruker forskjellige materialer som slike og fløyel. Det er veldig spennende å studere detaljene i stoffene og tilbehøret! Jeg falt spesielt for de løse mansjettene som ble presentert på flere måter, over eller under blusen, eller sittende løst på håndleddet mens bluseermet er skjøvet oppover armen. Dette er en idé som er lett å realisere selv og som pynter opp en ellers kjedelig bluse!


Deutsche Zusammenfassung: Ausstellung Blaafarveværket: "Huldas Töchter", Festtrachten von Lise Sjåk Bræk und Malereien von Anne Langsholt Apaydinlis. Es gibt spannende Details bei den Trachten und farbenfrohe Bilder zu sehen! Die losen Manschetten inspirieren zur Nachahmung...

Kommentarer

Siri sa…
Pussig:- jeg har tenkt meg på Blaafarveverket i år - det er 20 år siden sist.. Det er jo flaks at det er akkurat denne utstillinga, men hvor lenge varer den, tro?
Så flott og for eit arbeid!
Takk at du deler!

klem
Ja har aldri vært innom der. Må kanskje tar meg en tur.
Ha en fin dag Frederika
Sylke sa…
Etter det jeg kan se, varer alle utstillinger på Blaafarveværket fram til 22. september, også denne. Se også linkene i dette innlegget til Blaafarveværkets hjemmesider der en også finner åpningstider og annen informasjon :)
Timotei sa…
Å, så fine drakter! Der skulle jeg gjerne vært og sett!
Marie sa…
WOW så fantastisk flotte draktar :)
Så moro å oppleve en slik utstilling Sylke!
Jeg er så enig med deg - de løse mansjettene var en knallide!
Når en ikke får vært på Blaafarveværket selv er det veldig snilt av deg å ta oss med :)
Klem til deg
Marie-Louise sa…
Woowww, das sind wunder- wunderschöne Trachten, danke fürs zeigen.
Ganz liebe Grüsse Marie-Louise

Populære innlegg