En liten hjelper til ekstra HST


Denne lille hjelperen har jeg brukt en stund og tenkte jeg skulle vise den frem her. Jeg bruker den der jeg klipper av trekanter, som her på flyvende gjess. Istedenfor å kaste stoffet, får en da ekstra halvkvadrater med trekanter (= HST - half square triangles). Symaskinfoten er ikke bred nok til at den syr nøyaktig 1/2 Inch fra første søm, og derfor synes jeg det er greit med denne hjelperen, som viser akkurat 1/2 Inch. Den er skåret av plast og har noen sandpapirrundinger under, slik at den ikke sklir så lett. (Bildet øverst er tatt av baksiden, så du ser sandpapiret ekstra godt.)

Først syr jeg den diagonale sømmen midt på, den er allerede sydd på bildet. Jeg legger så hjelperen inntil den første sømmen og syr en ny søm til høyre for hjelperen. Du kan enten bruke glidelåsfoten - med nålen stilt inn helt til venstre - eller kantfoten med vanlig nåleposisjon. Sistnevnte liker jeg best.


Så klippes det midt imellom de to sømmene som vanlig - med 1/4 Inch på begge sider :)


Det blir en del ekstra halvkvadrater med trekanter som kan brukes etter hvert... 


Für extra HST (half aquare triangles): Ich habe mir ein einfaches Hilfsmittel aus Plastik mit Sandpapier darunter angefertigt. Es ist 1/2 Inch breit. Die Bilder erklären hoffentlich das meiste :) Man kann entweder den Reissverschlussfuss oder den Kantfuss nehmen. Beim ersteren die Nadel nach links stellen.

Kommentarer

Tusen takk for smart og praktisk tips!
Så smart det var da! Veldig kjekt med gode idéer;)
Bodil sa…
Det var jammen smart :) Spennande ny quilt du er begynnt på.
Du er så flink! Kjekt å følge med på det du jobbar med.

fin veke vidare :-)
Nina sa…
Så spennende med quilting! Jeg er helt nybegynner på det og syr egentlig bare jelly roll tepper :-)

Tusen takk for tips om å justere fargeballanse på bildene mine! Det har jeg ikke prøvet, men jeg er sikker på tegneprogrammet mitt har funksjonaliteten så jeg må bare lære litt om det!

Ønsker deg en kjempefin helg!!

Hilsen Nina
Fine duppedingser er alltid gode hjelpere ❥
Som vanlig er det vakkert det du driver med, den ble så fint den blokken du viste i forrige innlegg - og tøflene likte jeg særs godt :)
Ønsker deg en fin uke min venn - stor varm klem fra meg!
Timotei sa…
Tusen takk for kjempesmart tips!
Hei Sylke!
Dette blir litt gresk for meg, og det er vel fordi jeg ikke holder på med quilting! Men er meget imponert over de som kan det, og alt det flotte som lages!

Takk for hyggelig hilsen hos meg! Hønsestrikk-boken kommer i en Give Away hos meg i morgen, så da må du delta! Boken er kjempeherlig, og hønsestrikk gir virkelig rom for å være kreativ!

Ønsker deg en flott torsdag!

Klem Cathrine :-)

Populære innlegg