Hvordan overlever man uten kormusikk?


For meg er kormusikk er noe av det beste som finnes. Jeg kan ikke tenke meg et liv uten kor... Så er jeg jo selv kirkemusiker og kordirigent. Jeg elsker å jobbe med kor og med klang, prøve å få frem det beste i sangerne. Og uten kormusikk? Jeg tror der ville det blitt et stort sort hull...

Jeg husker en korkonsert som gjorde inntrykk, der begge foreldrene mine var med i koret og sang "Juleoratoriet" av Bach. Jeg var kanskje rundt 10-12 år gammel? Jeg husker ikke. Men jeg husker fortsatt den intense virkningen av salmen "Brich an, du schönes Morgenlicht" som er del av verket.

Et lyttetips for Rutters musikk er blant annet "For the Beauty of the Earth", her sunget av barn/ungdom i Saint Paul Cathedral Choir. Litt spesiell måte å synge punkteringene på, men interessant... Og så er det godt å høre de unge synge så bra!

Kan ikke vi synge mer her til lands??? Og lytte til kormusikk???


I tilfelle du lurte: Det er en møllestein på bildet :)  
(Auf dem Bild ist ein Mühlstein)


Deutsche Zusammenfassung: Ein Leben ohne Chormusik? Für mich undenkbar! Und hier ein paar Tips zum Hören: John Rutters "For the Beauty of the Earth"...

Kommentarer

 1. Ønsker deg et godt sang og musikk år frue.
  Klemz

  SvarSlett
 2. Jeg elsker også kormusik. Min far var dirigent, og jeg startede i kor hos ham, da jeg var 5, - det er 50 år siden nu.
  Mine piger har sunget i kor, min mor sang i kor, mine veninder har jeg for de flestes vedkommende mødt i kor.

  John Rutter holder jeg af. Men BACH og Juleoratoriet er det alle bedste! Hvis jeg skulle have ét stykke musik med på en øde ø, blev det Juleoratoriet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du fortalte om dine musikkopplevelser! Juleoratoriet på en øde øy, det hørtes bra ut :)

   Slett
 3. Jeg var med i kor da jeg var ung. Men nå duger ikke stemmen min lenger. Og ikke greier jeg å stå så lenge heller.Før jul var jeg på to korkonserter. En flott konsert med profft kor som framførte det nevnte Juleoriatoriet, Det var mektig! Det var et par herrestemmer der som var unike i klang og renhet. Og så var jeg på tradisjonell Luciakonsert med Halden damekor i St. Peters kirke. For en sangglede! Ikke fullt så profft, men herlig! Og på den konserten pleier det å være allsang også, og da sang jeg med, for en hver kan synge med sitt nebb. Og jeg syns jeg fikk det til ganske bra på de høye tonene til og med. (Jeg er egentlig sopran),

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt å høre at du hadde noen fine konsert- og sangopplevelser!

   Slett
 4. Det er et stort hull - det kan jeg skrive under på! Jeg savner musikken hver dag - og følelsen av å synge et krevende verk i et godt kor - DET er moro det :)
  Ønsker deg fine kor- og musikkopplevelser også denne uken ❦

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, min venn, takk for gode ønsker! Og jeg forstår godt at det er et hull og et savn der...

   Slett

Legg inn en kommentar

Om du har problemer med å kommentere, kan du prøve å logge inn på din egen blogg først, og så komme tilbake hit igjen :)

Populære innlegg