Mysterieteppe uke 5-6 og bukse med enkel glidelås


Nå har det gått noen uker med mysterieteppestrikking, og det går an å legge ut rutene for å få et inntrykk. (Mønstret til rutene finnes hos Rowan.)

Her er ruten for uke 5. Denne gangen var det bobler, og den uøvede strikker oppdager fort at det kan gjøres på så mange måter! I forumet Ravelry/ Rowangruppen fant jeg noen gode tips. Når man følger oppskriften og legger til følgende til slutt, blir boblene litt mer opphøyde:  sett masken tilbake på venstre pinne og strikk en rettmaske i bakerste maskeledd.

I tillegg endret jeg også første linje i beskrivelsen av boblene, mitt eget påfunn: Strikk 1 rett i fremre maskeledd, 1 rett i bakre maskeledd, 1 rett i fremre maskeledd. Dette gjør boblene tydeligere. 

Det er denne versjonen du ser på bildet, og som jeg er mest fornøyd med.


Dette er uke 6. Denne gangen har jeg fulgt oppskriften, bortsett fra at jeg strikket uten flettepinne, det ble nemlig for kronglete med bare en maske på pinnen :)


Det har blitt litt søm også, takket være Nina som gjorde meg oppmerksom på et buksemønster fra Stoff og Stil. Jeg hadde passende stoff liggende i skapet, "Lin-look", mest syntetisk og nesten umulig å klippe til. Skjærekniven nektet i alle fall å skjære i den, og det var like umulig å få stoffet til å ligge rett. Så jeg klippet med saks. Etter å ha kastet over kantene med overlock, ble stoffet heldigvis litt mer håndterlig.

Gjennom Nina lærte jeg også å sy inn glidelåsen på en for meg til da ukjent måte, hun beskriver den på bloggen sin. I tillegg fant jeg en video der Sandra Betzina viser denne metoden, bare at den ikke har underfall til gylfen. Videoen er her.

Jeg fulgte likevel ikke de to beskrivelsene, men en annen som jeg fant hos den tyske siden Farbenmix. Beskrivelsen er på tysk, og Farbenmix har både en utførlig forklaring med bilder og en video. Det gikk kjempelett å sy inn glidelåsen på denne måten, og jeg kan bare anbefale det! (Videoen er så tydelig at du antagelig kan forstå forklaringen, selv om du ikke snakker tysk.)

Buksen sitter godt og er behagelig å ha på. Her ser du et glimt:


Rowan Mysteriedecke: Nun kann man die Quadrate schon auslegen, um einen Eindruck zu bekommen. Die Quadrate sind von Woche 5 und 6, mit ein paar kleinen Änderungen im Verhältnis zum Original gestrickt. Das Muster für die Quadrate findet man bei Rowan.

Die Hose ist ein norwegisches Muster. Der Reissverschluss ist nach der Methode von Farbenmix eingenäht, sehr einfach und empfehlenswert! Es gibt bei Farbenmix eine ausführliche Erklärung und ein Video

Kommentarer

mimouna sa…
Og da har jeg lagret mønsteret på det teppet. Blir jo fristet hver gang jeg titter innom. Dette blir fint!

Flotte bukser også, jeg beundrer alle som klarer å sy i glidelåser pent. Må sjekke ut linken din.

Ha en koselig søndagskveld!
Hei Sylke
Deine Strickdecke wird wunderschön. Genau meine Farben, hihi! Auch die Hose steht Dir sehr gut!
Liebe Grüsse
Marina
Nina sa…
Du verden så fin den buksen ble! Og så hyggelig at du sydde den også! Ser ut som den "sitter som et skudd" ! Det er greit å ha et buksemønster å sy etter, for etterhvert bruker du veldig lite tid på det, og da vil forskjellige stoffer gi helt forskjellige bukser, selv om de er laget etter samme mønster :-)

Ønsker deg en kjmepefin uke!!
Ruths datter sa…
Den buksen ble virkelig flott. Du kler den så godt også. Teppet er rålekkert.
Klem
Bodil sa…
Så flott bukse du har sydd deg. Den satt veldig fint. Og det blir eit nydeleg teppe. Ha ei fin veke.
Wow, så flink du er! Kjempefin bukse og teppet, kjempeflott!
Teppe ditt blir kjempefint! Flott å kombinere ulike mønstre og farger - du har et øye for det!
Også så fin bukse! Moro å sy slikt selv og attpåtil få til glidelåsen så fint! Skal titte på videoen :)
Ønsker deg fine dager min venn - klem fra meg ❥
Å teppet ditt blir så flott!
Og kjekt å kunne sette inn glidelås sjølv :-)

Vonar du har hatt fin Kr.Himmelfartsdag!

Populære innlegg