Prosjekt bolsterrose


"Bolsterrose" er et prosjekt fra Quiltemagasinet som jeg har beynt å sy. Teknikken er engelsk papirsøm, altså sy for hånd over papirmaler. Jeg lager malene selv og skriver dem ut på litt tykt papir. Så klipper jeg delene fra hverandre. Langs de ytre kantene beregner jeg ekstra sømmonn, slik at jeg senere kan sy sashing mellom blokkene hvis jeg ønsker det. Da kan jeg sy dette med maskin. Derfor har jeg tegnet en rød strek langs alle kanter. Streken hjelper meg å holde styr på hvor det ekstra brede sømmonnet er.

Stoffbitene klipper jeg av strimler. Jeg har laget noen plastmaler (av plast fra butikken med kontorutstyr, den er ganske stiv) som gjør det enklere å klippe delene i riktig størrelse, med sømmonn. Plastmalene legges på strimlene og så skjæres det langs kantene med skjærekniv, akkurat som når man bruker linjal. Dette fungerer fint for meg.

I øverste bildet kan du se den første blokken min som er ferdig sydd.

Mønsteret utfordrer til å bruke visse stoffer (bilde av utgangspunktet finnes i Quiltemagasinet). Jeg har ikke nøyaktig de samme stoffene, men har prøvd å finne noen som ligner. Her er mitt utvalg: I bildet nedenfor, venstre kolonne ser du oversikten over mine stoffer som tilsvarer utgangspunktet så godt det lot seg gjøre. Stoffene i høyre del av bildet er plassert slik som de skal brukes i mine blokker. Jeg har tenkt å sy 6 blokker.


Og slik gjør jeg etter å ha klippet stoffbitene: jeg legger delene sammen, med rettsiden opp.


Så flytter jeg delene bort til arbeidsbrettet mitt (et brett med et lag vatt), denne gangen med vrangsiden opp.


Som neste trinn legges malene oppå stoffet, med den røde kanten ytterst. De midterste delene er allerede ferdig limt. Jeg bruker limstiften av Sewline.


Og her er alle malene ferdig limt, klar til sammensying.


Dette er et fint prosjekt når det regner ute :)

Bolsterrose ist ein Handnähprojekt aus der norwegischen Zeitschrift "Quiltemagasinet". Die Bilder oben zeigen, wie ich meine Teile vorbereite.

Kommentarer

Hallo Sylke! Dein Anfang sieht schon super aus. Sehr schöne Farben hast Du gewählt.
Ganz liebe Grüsse
Marina
Veldig bra oppslag og utrolig pedagogiske bilder du har lagt ved! Takk for at du deler.
June sa…
Forvirret, men veldig imponert! Både forvirringen og "imponeringen" skyldes fortsatt at jeg er fullstendig analfabet i håndarbeidsfaget,.
Artig å "smugkikke" på dem som kan det allikevel!

Ha ei flott uke!

June
Nostalgi & Skriverier
Så flott - ny teknikk for meg, men artig at du deler og forklarer så godt!
Kos deg i regnværet min venn - med koselig håndarbeid ❥
Nydelige naturbilder som vanlig her hos deg - stas å "vær med på tur" :)
Klem fra Charlotte ❥
Dette ser fantastisk ut, men vil tro at det krever en stor porsjon tålmodighet. Lykke til med nyprosjektet!
mimouna sa…
Spennende prosjekt, nesten litt som et puslespill dette her. Regner med at det brukes en lim som løsner lett og kan vaskes bort, for pappbitene skal vel fjernes til slutt?

Får følge med videre, så får jeg vel se. ;)
Sylke sa…
Ja, det går greit å fjerne papiret fra limet, har aldri hatt problemer det det :) Limet skal visst løse seg opp med tiden også, det har jeg ikke prøvd - men det er jo en ekstra trygghet.
så flott quilting! Jeg har en t-shirt quilt som ligger på vent, den må bli ferdig til jeg reiser til quiltefestivalen i Houston nester måned, ha en fin kveld hos deg!

Populære innlegg