Vintereventyr, sokker og sanger på radio


Det er som et vintereventyr å være på fjellet. Trær med snødekte greiner, mørkeblå skyer i det fjerne som varsler kommende nedbør. Kontrastene står mot hverandre. Det er spor i snøen av folk som har gått der før oss, både fottrinn og skispor. Det er ikke umulig å gå på ski, men det er litt lite snø ennå og det har ikke frosset ordentlig til. Det er enklest å gå på beina. Hvis man ikke eier et par gammelt par treski da... :)

Sokkene har jeg strikket etter oppskrift av Lena Gjerald ("Frk.Badegakk" på Ravelry). Her er Ravelry-siden til mønsteret og denne KAL ("Knit-Along") som nå nesten er avsluttet. Det første paret passet så godt at jeg har begynt å strikke et par til. De passer til og med i skiskoene mine som er litt trange, og jeg trenger et par som er tynt nok men likevel varmt! Garnet er Fabel (Drops-Garnstudio).


På den røde sokken er jeg akkurat ferdig med hælen. Det ser morsomt ut når man strikker med magisk loop og kabelen tyter ut på sidene, men det er så mye greiere enn å strikke med strømpepinner når man først blir vant til det... ;)


Ellers har to av mine melodier blitt spilt på NRK 1 i "Sangtimen" i dag. Du kan høre dem på nettet fram til fredag 22.november kl.9.00. De spilles helt i starten av programmet. Sangene med mine melodier heter "Hvert barn" og "Svart og hvit". Tekstene er skrevet av Leif Ofstad.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hier einige Winterbilder aus dem Blefjell, es sieht dort aus wie ein Wintermärchen. Man kann noch zu Fuss gehen, aber auch ein paar Skispuren waren zu sehen.

Die Socken sind nach dem Muster von Lena Gjerald ("Frk.Badegakk" auf Ravelry) gestrickt. Hier ist die Ravelry-Seite zum Muster und dem KAL ("Knit-Along"), der bald fertig ist. Ich stricke noch ein Paar, weil mir die Socken perfekt passen und dünn genug für meine Skischuhe sind :)

Heute wurden zwei Melodien von mir im Radio gespielt, sie sind noch bis zum Freitag 22.November 9.00 Uhr auf dem Internet zu hören. (Ich weiss nicht, ob es international auch funktioniert, aber ihr könnt es ja ausprobieren) Die Melodien kommen fast ganz am Anfang des Programmes. Die Lieder heissen "Hvert barn" und "Svart og hvit". Die Tekste sind von Leif Ofstad.

Kommentarer

Flotte bilete! Som gamle julekort.
Du er dyktig, både med strikking og musikk :-)

Fin ny veke!
Så vakkert det er. Da blir det litt Julestemning. Koste oss med snø her og
Karin sa…
Toll deine Bilder Herrlich der Schnee bei uns Grau und Nebel .Deine Socken sind SUPER .Lieben Gruß Karin
Eva sa…
Smukke, smukke strømper.
Hvor er der fantastisk med den nye sne i fjeldet.

Jeg må ind og høre dine sange, - det må være sjovt at høre sine egne i radioen.
Pysselfarmor sa…
Såååå vackert med snö! Det är annat än det gråa trista som finns här runt STockholm. Tacka vet jag litet snö......lyser upp och blir ljusare. Läckra sockor - värmer gott!
Siri sa…
Hei og takk for koselig kommentar! Hvilke fantastisk flotte bilder! Og snø - det har jeg nesten helt glemt hvordan ser ut.. Mvh Siri
Vakre stemningsbilder fra fjellet. Strømmene så gode ut. Flott med mønster uten å bytte til annen farge. Visste ikke du var "komponist"! Du har tydeligvis mange kvaliteter :)
Sylke sa…
Takk, Janne! Jeg har komponert musikk for kor, orgel/piano og i tillegg skrevet noen tekster. De fleste av mine komposisjoner er utgitt hos Cantando Musikkforlag, det er en link på høyre side av bloggen min.
Ellers er det jo mest mine hobbier jeg snakker om på bloggen :)
mimouna sa…
Vakre vinterbilder! Og så kjekt at sangene dine ble spilt på radioen.

De strømpene så gode ut, kjekt å finne en modell som passer akkurat. Fabel er jo et slitesterkt garn også, så da får du glede av dem lenge. :)
Barwitzki sa…
Ahhh så hyggelig,Sylke, du er en komponist :-)) Jeg kunne høre på nettet nrk radio - så fint. Jeg har veldig glede. Ha du cd, kan jeg kjøpe cd med sanger fra deg - jeg vil gjerne sanger med norsk språk. Jeg lære norsk. Jeg kan ikke så godt norsk, kanskje du kan anbefale meg, du er så snill.
Egentlig jeg har sett dine fine bilder med snø - koselig - vi har 0 grader og frosten skal komme helgen. I går jeg så blomster roser til slottet Pillnitz - i nærheten jeg bor - og naturlig jeg vil veldig gjerne snø i vinteren og adventstid og jul. Så jeg har glede med bilder dine.
Super fint har du strikkt sokkene. Deilig er mønsteret.
Hilsene til deg - veldig hjertelig.
Ha en fin adventshelg. Viola

Populære innlegg