Hvordan quilte en twister-nine-patch?


Ja, hvordan quilte en twister-nine-patch? Det lurte jeg på etter å ha sydd disse dukene. Jeg lette på nettet, men fant ikke noe jeg var fornøyd med. Og dessuten ville jeg sy med overtransportøren, ikke frihåndsquilting som er så populær for tiden. Etter å ha lagt hodet i bløt, kom jeg opp med dette. Nå er jeg fornøyd :)


Duken på de øverste bildene har ingen vatt som mellomlegg, fordi jeg ønsket at den skulle ligge med kantene nedover bordet. Derfor stryker jeg den etter vask.

Løperen under har "Kari-vatt" som mellomlegg (de kalte den det i Porsgrunn der jeg kjøpte den). Vatten er syntetisk og popper synlig opp etter quilting. Det gir en fin effekt!


Quiltemønsteret på løperen sett fra baksiden.


Ja, wie quiltet man ein Twister-Nine-Patch? Das habe ich mich gefragt, nachdem ich diese Tischdecken genäht hatte. Im Internet fand ich nichts, mit dem ich so recht zufrieden war, ich wollte ausserdem mit dem Walking-foot nähen, und nicht Freihand. Nach einigem Nachdenken kam ich auf diese Ideen. Jetzt bin ich zufrieden :)

Die erste Decke ist ohne Watte gequiltet, sie sollte über die Tischkanten fallen, was sie auch tut. Sie kann nach dem Waschen gebügelt werden.

Der Läufer hat synthetische Watte, die nach dem Quilten "aufpoppt". Ein schöner Effekt.

Kommentarer

Kjempefine dukar!

Godt å sjå at kreativiteten blomstrar også midtvinters :-)

Ha fin veke!!
De ble jo kjempefine
Siri sa…
Så forseggjort og fint!
Eva sa…
Hvor er det flot. Jeg har slet ikke forstand på at lave den slags håndarbejde, men det er meget, meget smukt.
mimouna sa…
Det ble flott! Rette linjer i quiltingen passet veldig godt til mønsteret. Og "Kari-vatten" gav en fin effekt. Lekkert! :)
For meg ser dette meget komplisert ut, men for en ekspert som deg går vel dette som en lek. Lekkert !
Die Läufer sind Dir toll gelungen!
Hils og klem
Nina sa…
Du verden for en fantastisk nydelig duk!!! Og den løperen var kjempefin, quiltingen og vatten ga veldig fint mønster og "dybde".
Både duken og løperen er nydelig quiltet! Jeg forstår ikke hvordan du får det til, spesielt på den øverste duken, men vakkert var det. Kos deg med quilting og ha ei flott helg😀
Sylke sa…
Tusen takk, Bente! Da jeg quiltet den øverste duken, tegnet jeg opp linjene i tre omganger, i former som lot seg sy gjennomgående. Skulle du være interessert i detaljene, så har jeg tatt jeg bilder under quiltingen som jeg kan legge ut, og som illustrerer fremgangsmåten ;)
Sylke sa…
Takk for alle de hyggelige kommentarene deres til twister-dukene mine! Det gleder :)
Lappeklipp sa…
Jättefin och quiltningen passar perfekt. Dessa twisters kan vara lite kluriga att sy, man får hålla tungan rätt i mun så att man inte svänger någon "vinge" fel. Ha en skön helg

Populære innlegg