Hals - nå med mønster!


Nå blir det kjøligere i været og det kan kanskje passe med en strikket hals med heklede blondekanter! Designet er mitt eget.

Den ferdige halsen veier 76 gram. Jeg har brukt omtrent 30 gram sort, og 50 gram grønt (beregn for sikkerhets skyld litt mer grønt om halsen skal være videre enn min). Strikkefasthet omtrent 24 masker pr 10 cm (målt på øvre del av halsen, før økningene)
Halsen strikkes ovenfra og ned. Jeg har brukt restegarn, «Thea» (Trysil garn fra Europris). Mønsteret passer best for garn med en strikkefasthet på 22-24 masker pr 10 cm.

Opplegget ble heklet med luftmasker, uten å telle maskene. De telles først senere i prosessen. Det er også en heklet blondekant øverst, og som avfelling på slutten ble det heklet en pikotkant nederst. Det meste av halsen har jeg strikket som magic loop, med lang rundstrikkepinne.


Nå kan du strikke/ hekle halsen selv! Du kan laste ned mønsteret her.

Mønsteret er til privat bruk og kan ikke selges. Hvis du strikker halsen, ber jeg deg om å henvise til bloggen min og opplyse om at jeg har designet det. Legg gjerne ditt prosjekt ut på bloggen din eller på Ravelry og link til min Ravelryside for prosjektet. Jeg blir glad hvis du tipser meg om ditt ferdige verk!

God strikking :)


Kommentarer

mimouna sa…
Se der ja! Da var oppskriften publisert! :)

Håper du får en fin helg!
Eva sa…
Det er en super fin halsedisse (det vil vi nok kalde den i Danmark). Den kolde tid nærmer sig, så man må klæde sig varmt på.
Takk, Mimouna! God helg til deg også :)
Takk, Eva! Ja, vi merker at høsten har begynt... ;)
Bodil sa…
Det ser ut som ein hals med god passform. Fint med heklakantar rundt.
Så kjempefin!

Fin ny veke :-)
Takk skal du ha, Bodil!
Takk, Sigrid, ha en god uke, du også ;)
Birgitte sa…
Så deilig og fin hals til kaldere dager! Snilt av deg å dele mønster :)
Takk, Birgitte :)
Superfin denne også!!
Takk for herlig inspirasjon ❥
Varm klem fra meg
Tusen takk, så hyggelig at du liker den!
Klem til deg :)
Dana Wouster sa…
Is there a written pattern for this beautiful cowl. I know I tried the ravelry but it brings me here and it don't show pattern or link for downlaod.
Dana, so nice that you like my cowl. It's a link in this blog article, in this sentence: Du kan laste ned mønsteret her (the word with yellow background). The pattern is only in Norwegian. Maybe you could translate it with Google. I don't plan an english translation.

Populære innlegg