Striper opp og ned


Stripegenseren er ferdig! Den er strikket i tynn alpakka fra "Du store alpakka", strikket avvekslende med dobbel og enkel tråd. Oppskriften stammer fra et av deres "maskerade"-hefter og er av Kari-Helene Rane. Ermene er strikket i forskjellige retninger, det krevde litt ekstra oppmerksomhet.

Jeg fulgte oppskriften opp til ermene. Derfra har jeg endret en del: forlenget det tverrstrikkede ermet, strikket sammen både venstre ermet og høyre skulder med “3-needle-bind-off” fra retten. Høyre ermet er strikket ovenfra og nedover, med masker plukket opp i ermeåpningen. Så har jeg tilpasset lengde og bredde slik at begge ermer er noenlunde like. Halskanten foran er også endret. Istedenfor båthals har jeg laget en liten runding foran, slik at halskanten ikke kommer så tett innpå halsen.
Genseren ble vasket flere ganger underveis i prosessen, fordi alpakka blir lengre etter vask. Spesielt viktig fordi ermene blir strikket i forskjellige retninger.Avslutningsvis har jeg laget heklekanter, med enkel tråd heklet i maskene av dobbel tråd. Nederst: En frynsekant (bruker nesten 1 nøste ekstra!). Det får bolen til å svinge ut nederst og fallet blir penere. På ermene og i halsen ble det en enkel kant med 1 fm, 1 lm. Det gir en stødig avslutning som samtidig gjør ermekantene mer like.

Frynsekanten er forresten det eneste som ikke er vasket. Det blir spennende å se om den retter seg mer ut i vask. Jeg liker den slik det er, så dette blir interessant!

Min Ravelryside for prosjektet ligger her (innlogging trengs for å lese).


Deutsch: Mein Streifenpullover ist fertig. Er ist aus dünnem Alpakka, abwechselnd dobbelt und einfach gestrickt. Das Muster ist von "Du store alpakka", von Designerin Kari-Helene Rane. Ich habe ab der Ärmel einiges am Muster geändert: die Halskante, Ärmel neu berechnet, Häkelkanten als Abschluss gemacht und mehr.

Kommentarer

Ruths datter sa…
Denne ble nydelig. Flotte farger. Så artig kant nede. Flott!
Takk skal du ha :)
Bodil sa…
Det var ein kreativ og flott gensar :)
Timotei sa…
Denne var flott og stilig med forskjellige ermer!
Nydelig genser i flotte farger. Kanten nederst ble prikken over i`en.
Ang. mønster på sokkene du viste i forrige innlegg, så kan jeg godt tenke meg det ja. Ser det her er en mulighet for å bruke det fargeglade garnlageret mitt.
Takk skal du ha, Bodil!
Tusen takk! Likte det at ermene er forskjellige, det er jo det som gjør genseren litt spesiell ;)
Tusen takk, Janne! Har sendt deg en epost ;)
mimouna sa…
Den var annerledes og spesiell! Kjempefin! Og du er så flink med finishen, de små detaljene som gjør hele plagget. Denne likte jeg!
Tusen takk :) Jeg liker å leke litt med finishen ;)
Felisi sa…
Lekker genser! Flott med endringer og tilpasninger underveis, det er bra at alle ikke bare godtar det som står i oppskriften. :)
For en herlig genser og fargene - dé liker jeg vet du ;)
Ønsker deg fine høstdager i lekker genser!
Klam fra meg

Populære innlegg