Heksagon-lek


Av og til frister det å prøve ut mønstre. Dette skulle egentlig blitt et teppe, men det var i grunnen aldri mine intensjoner. Men jeg syntes at heksagon-blokkene var så fine at jeg gjerne ville prøve dem ut. Så jeg heklet flere heksagoner fra "Frida's Flower Blanket"-hekle-alongen på Stylecraft sin side. Mønstrene er designet av Jane Crowfoot. De finnes fortsatt gratis på Stylecraft sin hjemmeside, under Crochet-Alongs. (Der ligger det også flere andre mønstre, og en ny along.)

Hva skulle jeg gjøre med de ferdige heksagonene? Det ble noen eksperimenter, og som vanlig går jeg gjerne mine egne veier. Her har jeg fortsatt med hullstrikking nedover fra den heklede delen. Resultatet ble en lue som passer fint nå i overgangstiden. Dette var heksagon nr.1 i alongen. Resten er utarbeidet av meg.
 

Dette er heksagon nr.3. Enda mer lek og utprøving! Som du ser, har jeg pyntet luen med heklede bobler i den strikkede delen. Det gir mange muligheter og innbyr til videre eksperimentering.


Luen sitter faktisk ganske bra på hodet også.


Og heksagon nr.2? Siden jeg hadde to like, ble de til heklede pulsvarmere. ;)Deutsch: Diese Hexagons sind eigentlich für eine Decke berechnet. Ich habe allerdings nur ein paar davon gearbeitet, um sie auszuprobieren. Die Muster für die Hexagons sind von Jane Crowfoot für den Stylecraft-crochet-along "Frida's Flower Blanket" designet worden. Es gibt sie gratis auf Stylecrafts Homepage, unter Crochet-Alongs. Dort liegen auch noch andere Muster.
Ich bin von den Hexagons ausgegangen und habe nach eigenem Entwurf daraus Mützen gestrickt und Pulswärmer gehäkelt. Hier habe ich Hexagon Nr.1-3 gebraucht.

Kommentarer

Det ble fine prosjekter. Det er morsomt å bruke dine hexagons sånn.
Tusen takk :) Det er moro å finne nye måter å bruke heksagonene på.
Kreative deg altså - SÅ fine! Og så er det så inspirerende å se hvordan du våger å tenke litt utenfor boksen - tommel opp, min venn og en super uke ønsker jeg deg!
Klem fra Charlotte
Tusen takk, min venn! Som du sier, jeg liker å tenke litt utenfor boksen. Det er ikke alt som blir til noe, men man får ofte nye ideer som leder videre til enda nye og kanskje bedre ideer.
Ha en fin uke, du også!

Klem til deg ;)
Karin sa…
Wie immer, auf die Umsetzung (nicht nur von Häkelmustern) kommt es an! :D
Gefällt mir gut.
Viele Grüße,
Karin
mimouna sa…
Artig! Du fikk veldig mye forskjellig ut av de heksagonene dine.
Vielen Dank, Karin!

Viele Grüsse nach Deutschland ;)
Takk skal du ha ;) Liker å eksperimentere litt, vet du.
Så flott å kombinere hekling og strikk. Morsomme løsninger på alle tre variantene. Likte spesielt godt pulsvantene.
Ruths datter sa…
Så flott. det må være lov å leke litt. velykket resultat da.
KLemz
Takk skal du ha! Pulsvantene blir gode nå når det er høst :)
Så herlig kreativ!

Fin haust til deg!

klem
Birgitte sa…
Synes du fikk fine resultater av utprøvingene dine :) Det er morsomt å prøve seg fram med nye teknikker. Det er slik jeg får nye ideer til prosjektene mine.

Populære innlegg