Mønster til julekort


Her er mønsteret til de to julekortene i forrige innlegg. Dersom du har lyst til å bruke dem, er du velkommen til å gjøre det. Mønsteret er til privat bruk.
© Sylke: http://lysstreif.blogspot.com/Jeg fikk spørsmål om hvordan jeg har laget kortene. Til det første kortet med kirke og juletreet har jeg brukt vanlig kartong (A 4), tegnet mønsteret på baksiden og klipt det ut. Resten står nærmere forklart her.

Kortene i dette innlegget er litt mindre (22,5 cm i lengden før kortet er brettet). De er laget i kartong som jeg puttet i printeren. Er ikke helt sikker på hvor tykk den kan være slik at den passer i skriveren, det vil nok variere ettersom hvilken type skriver du har. Jeg printet ut fargemønsteret (se link i innlegget her) på den ene siden av kartongen og lot det tørke. Så skrev jeg ut kirke-/ og stjernemønsteret på den andre siden. Det var fort gjort å klippe det ut etterpå.
Brettelinjene er bare antydet og skal ikke skjæres i. Se på bildene, så finner du lett ut hvor brettelinjene er.

Innleggsark (svart papp): mål ut hvor stort kortet ditt er og skjær til en firkant som passer. Det kan dekoreres med stempel eller lignende.

Jeg har tenkt å feste en remse hvitt papir (med tekst, selve brevet) på baksiden av den svarte firkanten. Jeg vil nemlig ikke at det hvite skal være synlig fra utsiden.

Håper dette er forståelig. Når du klikker på bildene med mønster, kommer det opp en større versjon. Du kan skalere bildene for å få en annen størrelse enn det jeg har lagt ut her. Bruk det som mal til å tegne rundt, eller skriv direkte på pappen. Det siste går selvsagt fortere!

Er det noe du lurer på, må du gjerne spørre! Jeg prøver å hjelpe så godt jeg kan!

Kommentarer

Sivs hus sa…
Hei, TAkk for hyggelig hilsen. Gosh - så lekre julekort og engler du lager. klem Siv
Virkelig flotte julekort du lager! Flott med mønster, fristende å prøve å lage et eller flere av disse! Ha en fin kveld! :)

Populære innlegg