Heklet hals og restesokkerJeg har heklet meg en varmere hals, i alpakagarn fra Europris. Kulden er nok ikke helt over for denne vinteren, antar jeg!

Halsen er heklet på tvers. Lurer du på det, så har jeg heklet etter eget hode - som så ofte... Har ikke notert ned mønsteret denne gangen. Det er veldig enkelt, så jeg slapp å notere noe som helst. Vil du hekle noe lignende, kan jeg fortelle deg at jeg begynte med 41 lm, heklet noen få rader fm (40 m i hver rad), og deretter 20 fm, 10 hst, 10 st på vei ned, og 40 fm på vei opp igjen. Maskene er heklet i bakre maskeledd. Slik får du ribbe-effekten. Halvveis på halsen blir det sideåpning, da må du på en måte hekle motsatt som i begynnelsen, og legge opp nye masker til neste side. Dette må du bare prøve deg fram med, det er enklere når du holder på med det, enn om du bare leser det :)

På siden har jeg laget en knappelukning. Da slipper jeg å ødelegge frisyren når jeg skal inn og ut av "rullekragen"!


Og her er restesokker av garnet jeg hadde liggende etter diverse prosjekt. Utgangspunkt har også her vært grunnmønsteret mitt. Jeg har bare variert skaftet litt og brukt flere farger. Skaftet er heklet med relieffstaver: 2 foran, 2 bak, og er noen rader høyere enn i grunnmønsteret.


Her ser du skaftet på nært hold.

Kommentarer

Eva sa…
Der er meget at lære, når man er ny på bloggen. dejligt med gode råd. Og så kan man jo se de dejligste håndarbejder imens man lærer.
anettspalett sa…
Så fine ting du lager:)
Jeg holder på med pulsvantene mine.
Forskjellen nå er at jeg prøver meg med melert garn fra Drops:) Morsomt!

Klem fra Anett:)
Solveig sa…
Der har du nok fått et plagg du er alene om. Halsen hadde en flott fasong, og det var genialt med knapper i siden. Håper ikke du fryser rundt halsen lenger. Sokkene frister til å finne fram heklenålen.
Så flotte ting du har laget.
Ønsker deg en kreativ uke.
Bodil sa…
Så flott hals du har hekla! Ha ein fin kveld :)
Du lager så utolig mye gøye og flotte hekleplagg! Den halsen så veldig deilig ut - god og varm. Det kommer nok flere kalde dager, ja,så du får nok absolutt bruk for den! Kjempeskjønne sokker og, din superhekler!

Klem
Så lekre ting du lager - og genialt med knapper på halsen!

Ønsker deg en deilig ny uke,
klem,I

Populære innlegg