Heklet hals og restesokker



Jeg har heklet meg en varmere hals, i alpakagarn fra Europris. Kulden er nok ikke helt over for denne vinteren, antar jeg!

Halsen er heklet på tvers. Lurer du på det, så har jeg heklet etter eget hode - som så ofte... Har ikke notert ned mønsteret denne gangen. Det er veldig enkelt, så jeg slapp å notere noe som helst. Vil du hekle noe lignende, kan jeg fortelle deg at jeg begynte med 41 lm, heklet noen få rader fm (40 m i hver rad), og deretter 20 fm, 10 hst, 10 st på vei ned, og 40 fm på vei opp igjen. Maskene er heklet i bakre maskeledd. Slik får du ribbe-effekten. Halvveis på halsen blir det sideåpning, da må du på en måte hekle motsatt som i begynnelsen, og legge opp nye masker til neste side. Dette må du bare prøve deg fram med, det er enklere når du holder på med det, enn om du bare leser det :)

På siden har jeg laget en knappelukning. Da slipper jeg å ødelegge frisyren når jeg skal inn og ut av "rullekragen"!


Og her er restesokker av garnet jeg hadde liggende etter diverse prosjekt. Utgangspunkt har også her vært grunnmønsteret mitt. Jeg har bare variert skaftet litt og brukt flere farger. Skaftet er heklet med relieffstaver: 2 foran, 2 bak, og er noen rader høyere enn i grunnmønsteret.


Her ser du skaftet på nært hold.

Kommentarer

  1. Der er meget at lære, når man er ny på bloggen. dejligt med gode råd. Og så kan man jo se de dejligste håndarbejder imens man lærer.

    SvarSlett
  2. Så fine ting du lager:)
    Jeg holder på med pulsvantene mine.
    Forskjellen nå er at jeg prøver meg med melert garn fra Drops:) Morsomt!

    Klem fra Anett:)

    SvarSlett
  3. Der har du nok fått et plagg du er alene om. Halsen hadde en flott fasong, og det var genialt med knapper i siden. Håper ikke du fryser rundt halsen lenger. Sokkene frister til å finne fram heklenålen.

    SvarSlett
  4. Så flotte ting du har laget.
    Ønsker deg en kreativ uke.

    SvarSlett
  5. Så flott hals du har hekla! Ha ein fin kveld :)

    SvarSlett
  6. Du lager så utolig mye gøye og flotte hekleplagg! Den halsen så veldig deilig ut - god og varm. Det kommer nok flere kalde dager, ja,så du får nok absolutt bruk for den! Kjempeskjønne sokker og, din superhekler!

    Klem

    SvarSlett
  7. Så lekre ting du lager - og genialt med knapper på halsen!

    Ønsker deg en deilig ny uke,
    klem,I

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar!
Noen ganger kan det ta litt tid før kommentaren din vises, for kommentarmoderering er aktivert for eldre innlegg.
Jeg gleder meg til å høre fra deg :)

Populære innlegg