Søm: treningsveske


Da er treningsvesken min fra forrige innlegg ferdig. Jeg prøvde å kjøpe en tilsvarende, men fant ingen jeg var fornøyd med. Dermed "måtte" jeg lage den selv. Vesken skulle passe inn i det lille skapet på treningssenteret, den skulle ha en flaskeholder og en glidelåslomme. I tillegg skulle den romme både joggesko, treningstøy og noen toalettsaker.

På syrommet lå det en ødelagt olabukse som ventet på å bli brukt til noe. Dermed var jeg i gang. Jeg tegnet mønsteret til vesken på rutete mønsterpapir (fås kjøpt på rull).  


Bunnen er dobbel med vliselin imellom, den ene delen består av voksduk. Flaskelommen har fått en gummistrikk med snorstopper som holder flasken på plass. På den andre smalsiden finnes det en glidelåslomme (du skimter såvidt noe rødt) som har plass til småting. Glidelåsen øverst er 40 cm lang.

Hankene ble stivet opp med et lag plastbelagt stoff som mellomlag. Det kjøpte jeg i en restepose en gang, hos Stoff og Stil, sammen med voksduken i bunnen av vesken.


I samme restepose fikk jeg også voksduken som ble brukt til vesken på bildet nedenfor. Opprinnelig var tanken å fóre hele vesken med voksduk. Men jeg fant fort ut at det hadde blitt for stivt og tungt. Dermed sydde jeg en egen veske til tingene som blir våte, som håndkle og klut. Denne vesken passer fint inn i den store treningsvesken.

For å få laget mønsteret til den lille vesken, brettet jeg papiret til treningsvesken (hovedstykket) litt inn og laget et innsnitt nederst slik at vesken kunne sys av to hovedstykker, uten sidedeler og bunn. Glidelåsen som ble brukt her, er 30 cm lang.


Forkjølelsen går sin gang - det er også mange andre rundt meg som snufser og hoster for tiden! Men jeg klarte heldigvis å lede koret mitt på kortreffet i kveld der flere av byens kor sang for hverandre, det var en flott opplevelse både å lytte til de andre, og lede og synge med (til tross for litt rusten stemme)!

Du kan sy vesken etter mønsteret jeg har lagt ut. Hvordan, ser du i dette innlegget.

Kommentarer

  1. Jeg tror du må være den mest kreative dama jeg vet om ! Du tryller frem de flotteste ting med heklenålen og nå med symaskinen ! Kjempefin !!! Og at den er laget av en dongeribukse er jo bare helt supert :-) Gjenbruk er fine greier :-)

    Ønsker deg en fiiin helg og god bedring med forkjølelsen. Her går helgen med til loppemarkeddugnad (er med på å arrangere et) og besøke noen andre. Innomellom er det barnevakt for søte nevøer og nieser og kjøreoppdrag. travelt men kjekt :-)

    Klem, N0stalgia

    SvarSlett
  2. Den ble utrolig fin.
    Har lyst til å sy en veske selv, men kommer liksom ikke igang.
    Vanskelig med ting man ikke har gjort før.
    God bedring og god helg til deg.

    SvarSlett
  3. Det er en meget flot taske. Sikke mange gode detaljer, du har lavet og tænkt over.
    Jeg håber, du snart slipper af med din forkølelse.

    SvarSlett
  4. For en flott veske, og så stilig at den er laget av en gammel dongeribukse! Smart med den lille vesken til oppbevaring av våte ting. Du får det til du:-)

    God bedring!

    SvarSlett
  5. Så flott den ble! Veldig mange lure detaljer. Ingen unnskyldning for å dra på trening nå :-)
    Klem

    SvarSlett
  6. Den blev snygg din träningsväska och den lilla i vaxduk. Jag gillar när man kan återanvända tyger.

    SvarSlett
  7. Kjempefin veske! Både pen å se på og veldig praktisk. Du er jammen en tusenkunstner!
    Bra med konserten, da.
    Vi skal ha gospelkonsert i dag og i morgen. Blir kraftig trøkk med håndholdte mikrofoner. Vi er ca. 60 sangere. Jeg har noen soloer, og det er jo gøy!
    En riktig fin helg til deg!

    SvarSlett
  8. Fantastisk flott og forseggjort veske :) Og så flott gjenbruk! Ynskjer deg ei fin helg :)

    SvarSlett
  9. Kjempefin og praktisk veske!Jeg er imponert over at du laget mønster selv. Selvgjort er velgjort, det er hvertfall vesken et godt bevis på! God bedring og god helg! :)

    SvarSlett
  10. Så fin treningsbag du har sydd! Praktisk og med gjennomtenkte detaljer. Du er kjempeflink!

    SvarSlett
  11. Flotte tasker du har lavet dér! God idé at genbruge bukser!
    Jette / Villa Ko

    SvarSlett
  12. Du har mange talenter, Sylke - sy kan du også! Praktiske, skreddersydde ting til bruk i hverdagen er jo flott å kunne produsere selv.
    Ha en riktig fin uke! Og god bedring - håper forkjølelsen gir seg!

    SvarSlett
  13. Nei du makaløse - DEN ble nå flott!! Og så smart med den egne vesken til våte ting! Ja du finner løsninger du Syke, dekorativ og praktisk - helt i min stil det vet du!!
    Og nå håper jeg baseliskene slipper tak snart!! God bedring og varme klemmer kommer fra meg - hu Lokki :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Legg gjerne igjen en kommentar!
Noen ganger kan det ta litt tid før kommentaren din vises, for kommentarmoderering er aktivert for eldre innlegg.
Jeg gleder meg til å høre fra deg :)

Populære innlegg